piszczący 5 bieg :(
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

tomisko125
Forumowicz

piszczący 5 bieg :(

przez tomisko125 » 2007-03-07, 21:59

kolejnym problemem w moim autku jest piszczący 5 bieg.
kiedy włoze 5 i zdejme noge z gazu zaczyna coś piszczec w skrzyni ;/
co to moze byc?? A moze to przez sprzęgło ktore tez mam zamiar wymienic bo jest juz słabe?

z góry dziekuje za odpoviedz :)

lukas.elk
Forumowicz

przez lukas.elk » 2007-03-09, 18:09

Czy to w skrzyni czy przypadkiem przy drazku? Bo u mnie bywało tak ze jak na 3 biegu miałem wysokie obroty to mi cos brzeczało od drazka zmiany biegow ale jak go przytrzymałem to juz nic nie było słychac :zaskoczony: Nie wiem co to bylo ale myle ze moze to jakas sprezyna ktora odbija drazek wpada w wibracje i tak brzeczy :razz: A na codzien mam tak ze jak przeciagne drazek na ktorys bok to slysze taki szmer. Mechanik powiedzial ze to raczej nic strasznego i prawdopodobnie tak juz jest ;) Ja obstawiam sprezynke ale reki se uciac nie dam ;)
Jeśli ci pomogłem kliknij "pomógł" pod moim postem.
--
Sprzedam:
-przepustnica ED9 (czujnik polozenia nietkniety)
-alternator do D16Z6/Civic 5 gen

tomisko125
Forumowicz

przez tomisko125 » 2007-03-11, 12:46

no na 99% to nie drązek słychac ze to gdzies głebiej i czym szybciej jade to bardziej słychac ale tylko wtedy gdy noga jest zdjeta z gazu kiedy juz daje gaz to przestaje piszczec hmm dziwne to zmienie olej w skrzyni moze cos pomoze;/
a co do tego drazka - znam to z vw passata tam tez kiedy przeciagniesz drazek na jakis bok to piszczy nic strasznego w tym pasacie juz kilka lattak jest i nic sie nie dizeje;]