jak wyżej chodzi o konkretne odpowiedzi czy do silnika a9 moge wrzucac wał z korbami i tłokami,czy moge np sam wał lub 'sfożeń tłoka lub tłoki same,czy wałki są identyczne?,czy panewki są identyczne ?(nie wnikam w szlify).
Odrazy mówie że szukałem ale nic konkretnie nie znalazłem a silnik podziękował za wspólprace
witam , ja ten temat przerabiam juz 3 miesiace i gdy nawet w dobrym sklepie sprawdza tobie wedlug katalogu panewki ,pierscienie itp i wy7chodzi na to ze sa te same a w rzeczywistosci roznia sie zc1 kontra d16a9 , wiem tylko ze d16a9 jest bez katalizatora
a w manuala nie warto zajrzec i przeanalizowac wymiary? /
A9 masz od 88 roku a z5 byl od 90, 91
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata ---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com
A9 od Z5 rozni sie tylko osprzetem tzn kolektory itp sam silnik ( blok i glowica) jest taka sama , korby wal tloki wszystko identiko
pozdro
Katalogi podaja blednie miedzy z5 / a9
raz kupiłem uszczelke pod głowice w jc i nie pasowała do z5 a była według ich katalogu a9 tylko ze oni porąbani sa i maja błędy juz nie raz sie z tym spotkałem ,czyli generalnie te 6 chyba koni więcej jest z osprzętu?
[ Dodano: Czw Mar 01, 2007 2:16 pm ] rogrzebałem silnik wał i panewki te same
crx16v napisał(a):w jc to wedlug katalogu do z5 jest uszczelka pod glowice metalowa tak samo sa rozne zimeringi walkow rozzadu w b16 i w b18 a to to samo
dokladnie tak, metalowa i nie do z5, sam to przerabialem juz, w tych katalogach maja takie bledy ze glowa boli