mam tego typu problem ze auto mi wciaga 14L paliwa na 100km w cyklu miejskim. niestety mieszkam w nieduzym miescie i droga ktora pokonuje nie pozwala nawet na dobre zagrzanie silnika bo odpalam z rana, robie ze 4km i gasze silnik. tak czy siak wydaje mi sie ze to ciut za wysokie spalanie mimo wszystko jak na jazde w trybie "emeryt", jakie jest wasze zdanie? moze ktos ma podobna sytuacje?
zresetuj kompa.moze jest zle ustawiony.znajdz na forum(dzial porady)jak ustawic kompa.ale najpierw sprawdz czy nie ma bledow.ale i tak nie wiem czy to cos zmieni bo jezdzisz nie zagrzanym autem a na ssaniu lubi sobie pojeść......
pojesc pojesc, dokladnie mam to samo 4km w jedna strone i gazse, ledwo zlapie temp, i pali mi 10-11 zalezy i jazda do 3500 obr, takze u ciebie troche za duzo, moim zdaniem moze byc to sonda lambda
Mam to samo niestety i wciąż szukam... Na dniach planuje regulacje zaworów i czyszczenie przepustnicy bo silniczek krokowy juz czysty.
Jak sie poprawi to dam znac
A jak nie to juz tylko sonda
Jeśli ci pomogłem kliknij "pomógł" pod moim postem. --
Sprzedam:
-przepustnica ED9 (czujnik polozenia nietkniety)
-alternator do D16Z6/Civic 5 gen
a mi palila roznie. minimum 11, maximum 15 l/100km. regolowalem zaplon, zawory, kable, swiece, resety i cala reszta litanii i nic nie pomagalo. popatrzylem sobie w schemat podlaczen przewodzikow podcisnieniowych i wyszlo tak, ze ktorys z mechaniorow, co kiedys w tym aucie grzebal, troche nie tu popodlaczal 2 wezyki podcisnieniowe, m.in. od przyspieszacza zaplonu. odkrylem to dopiero wczoraj, ale juz widze, ze wskazowka duzo wolniej opada. jak zmierze juz spalanie to powiem do ilu zszedlem.
krysik napisał(a):mocno dziurawy wydech tez może być przyczyną
chyba jego brak i to przy samym bloku zeby paliwem plulo, nie ma szans zeby to przez to byl taki wzrost, aczkolwiek moze to byc jeden z czynnikow ktory sie do tego przyczynia: )
jak na moje oko to sonda lambda ale powinno wywalić błąd nr 1 i po rozgrzaniu silnika powinien zapalać się "check" chyba że jest spalona lampka. Mi z uszkodzoną lambdą palił 9-10l w trybie "emeryt". po zmianie sondy średnio 6,5-7,5l.
zawsze powinno wywalić błąd i nie tylko jak jest uszkodzona sama sonda ale także w razie uszkodzenia jej obwodu czyli np kabla . Można też odpiąć sondę całkiem i na odpalonym silniku zmierzyć napięcie naniej. Powinna w zależności od obrotów silnika emitować napięcie w zakresie do 1V.
No właśnie bo ponoc jak jest uszkodzona to moze nie dzialac jak nalezy ale tak czy siak dzialac i bledu nie bedzie... Np moze podawac z opoznieniem. Tak slyszalem...
Poza tym nalezy okreslic co dokladnie wskazuje blad lambdy, brak sygnalu czy przeklamanie? A przeciez przeklamania nie pokaze... A komputer bedzie zle podawal paliwo...
PS.
ateem napisał(a):popatrzylem sobie w schemat podlaczen przewodzikow podcisnieniowych
A ma ktos takie schemaciki do D16Z5?
A poza tym jak u ciebie Ateem z tym spalaniem po podlaczeniu tych wężyków?
Jeśli ci pomogłem kliknij "pomógł" pod moim postem. --
Sprzedam:
-przepustnica ED9 (czujnik polozenia nietkniety)
-alternator do D16Z6/Civic 5 gen
jedynie co mogles miec spieprzone przewodzikami do podlaczenie map sensora.
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata ---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com