Atomek jedziesz po bandzie ale fakt ze temat sondy byl walkowany 10,000 razy jak cieknacego dachu jakiego oleju itd
Grzechocze lub jest blad lub auto duzo pali albo dziwnie sie zachowuje przy minimalnie wcisnietym pedale gazu to wymieniamy a na jaka?
Jedni jezdza na boshah i ntk po 160zl inni dmuchaja na uniwersalnych golden cos za 45zl a wnioski musisz juz sam wyciagnac.
"Był CRX - jest Subaru, lecz jednak sentyment w sercu zostaje..." - Ptasior
Heh no wiem ze marudze ale jest to jednak spory wydatek tym bardziej ze juz ostatnio wymienilem sporo rzeczy i z kasa krucho sie robi ale pewnie i tak wymienie. W razie czego bedzie profilaktycznie
Jeżeli chodzi o Lambdę to przerabiałem już to 2 razy kupiłem najpierw z JC za 40zł - efekt - po 5 miesiącach do wyrzucenia (popękała w środku). Kolejny zakup firma Walker (japan) cena 70zł, narazie 4 miesiące i nie ma problemów.
widzisz Atom jestes spamerem do tego stopnia, ze piszesz glupoty, jesli nie da sę sprawdzić miernikiem sondy to uważasz ze co plynie w kabelku? pole magnetyczne?
komputer odbiera sygnaly pola magnetycznego czy mierzy wartosc napiecia na sondzie i koryguje wartosc mieszanki?
a jesli sonda ma ukruszona porcelanke to nie dziala wlasciwie.
i nie radze wykrecac bo wlasnie wtedy sie najczesciej uszkadza!!
wartosc napiecia na sondzie powinna wzrastac w miare dodawania gazu w zakresie 0-1V
na postoju okolo 0.25-35V
na stalych srednich obrotach okolo 0.8-1V
to jest wzgledne ale jesli dodajesz gazu i napiecie spada to sonda jest uszkodzona.
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata ---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com
Całkowicie się zgadzam z merfim bo poniekąt mam wykształcenie w kierunku elektroniki a nawet gdybym nie miał to samo pojęcie 1V sonda coś wyjaśnia i właśnie na podstawie emitowanego przez sondę napięcia komputer dozuje dawkę paliwa w zależności od obrotów a tym samym emisji spalin - jak to merfi już zresztą przedstawił a pole magnetyczne to całkiem odrębne pojęcie i zapewniam że z sondą lambda nie ma nic wspólnego