smiech na sali jak czytam ten opis tłumika, po 1 strasznie głosny w wkładką ustawioną na mały przelot, po2 polonezowaty dzwiek powyzej 3 tyś, i na koniec jak go kupisz zaraz daj podkładki pod srubki mocujące tą wkładke bo zrobisz max 500km i imbusy przejdą na wylot, poprostu zgibisz ją, pozdrawiam
no niestety wszystkie te tlumiki jak maja zalozona wkladke to chodza i popiarduja jak polonez czy duzy fiat taki ich urok bo wkladka nie uszczelnia po obwodzie tylko przeciskaja sie spaliny
za to bez wkladki wszystkie pewnie chodza tak samo.. nic szczegolneego moim zdaniem a za ta cene mozna kupic inny albo nawet tanszy
Mam takie tłumiki na sklepie i trzeba przyznać że są super wykonane.
Jesli chodzi o legalność to prawie żadne z proponowane na rynku nie maja atestu wiec formalnie nie można ich stosowac (jak i kierownic o średnicy mniejszej niż chyba 32cm)
Atest mają tłumiki ULTER'a i to nie wsyztskie.
Żaden KM,WM i reszta ala mugen nie ma atestu.
Miałem podobny tłumik i sprawowal sie wysmienicie,z wkładka praktycznie nie było go słychac a nie miałem kata i srodkowego.Przynajmniej z mojego doswiadczenia moge polecic.To był WM Sporta
ja wam powiem ze mam teraz podonbygo WM od wisni i na przeloci 63,5mm z wkladka jest cichszy niz poprzedni ulter na seryjnym srodku,
ale tego nie mozna porownywac chyba tak bo turbina sporo tlumi
Ja mam Blackflame-a taki jak na foto tylko ze nie z płynna regulacjąlecz z wkładka.Tłumik chodzi super czysty basowy pomrok.Jak juz ktos wczesniej pisal ponizej dwuch tysiecy gruuuby bas ponad 2 zaczyna cichnac a przy trzech jest prawie jak seryjny.