gryzon napisał(a):papierem 800 pod lakier hmmm niezabogato panie ja sądze że pod lakier robi sie 1500 lub 2000 no ale moge sie nieznać dokońca samochody maluje dopiero od 3 lat
gryzon napisał(a):papierem 800 pod lakier hmmm niezabogato panie ja sądze że pod lakier robi sie 1500 lub 2000 no ale moge sie nieznać dokońca samochody maluje dopiero od 3 lat

a ja poprubuje z ta szpachla alu, moze to naprawde cos dobrego.piotrwicha napisał(a):podepne się do tematu...mam pytanie do osób co malowały crxa?czy te uszczelki z dachu się ściągają i w jaki sposób i czy da się je założyć spowrotem?czy ta obramówka przedniej szyby się ściąga jak tak to jak? wiem że uszczelki od tylnich szyb są nie do zdjęci a więc co z nimi ....może podgrzać i podłożyć sznurek ,,,,ale czy pózniej wrócą do swojej pozycji?
nie wole nie mieszać jak potrzebuje coś wyprowadzić to biore w wóknem i na to zwykła a jak maska czy cos większego to z alu bo obrabia sie podobniejak zwykłagruby126p1 napisał(a):gryzon bez urazy ale chyba masz malo klientow![]()
ja podklad docieralem papierkiem 800 i zadnej najmniejszej ryski nie bylo, ZADNEJ.
THOMSON ja stosuje novola i jest cacy, ceny sa rozne, u mnie np za 2 kg uniwersalnej 28 zl, z wloknem 42 czy cos takiego.
KUBAR a probowales np nakladajac szpachle z wloknem dodac do niej uniwersalnej?? ja np tak robie i calkiem ladnie sie obrabia i ladnie wychodzi, sproboj moze ci akurat podpasuje taki patenta ja poprubuje z ta szpachla alu, moze to naprawde cos dobrego.

Mam zamiar zrobic sobie sgdzeraki w moim ed9 na gladko...ludzie mówią różnie-jedni "żywica" drudzy "klejenie pistoletem do plastiku", nie zalezy mi na oszzcednosciach tylko chce miec pewnosc, ze nie zacznie to pękać po 2 miesiacach...Problem jest tez taki, ze w mojej okolicy nie ma ludzi ktorzy by sie bawili w klejenie pistoletem stąd pytanie....czy jesli zrobie to za pomoca mat, żytwicy to wytrzyma??Może jakies sprawdzone, konkretne firmy takich specyfików??
ale to sa dwa pewne sposoby wg mnie - robilem tak i dziala do dzisiaj i jedno i drugie, zrobisz jak zechcesz
koszta porównywalne bo to co dasz na mate, zywice i tony papieru do obrobki dasz na polamany uzywany zderzak ze szrotu
mam foty jednego i drugiego moge podeslac
kilka fotek z rużnych opcji zderzaki zazwyczaj nawet bez podkładu tylko w przypylone na czarno

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość