co do szpachli z włóknem to dobrze wyczytałeś
oczywiście jak nawalisz tej szpachli warstwe 2cm to popęka nawet najlepszej firmy komponent 

więc jeśli szpachle też robią to pewnie też będą
a lakier siada na szpachli lub puchnie jak szpachla wody nabierze, jak sie porzadnie zrobi i z umiarem to nic sie nie dziejejest to coś pomiędzy zwykłą a z wóknem nakłada sie na maski i dachy bo da sie ją wyprowadzić a z wóknem niebardzo jest potem sporo problemów na puszce pisze ALU zazwyczaj jest w niej poprostu proszek z aluminium jest srebrna poprostuThomson napisał(a):a co to ta szpachla alu?? co to za patent?? hmm tak mi zaswitalo w glowie, ze chyba martii kiedys o niej pisal, ze obrabia sie ja duzo trudniej, ale jest duzo lepsza...

bo te blotniki no to padaka na maxa... nie popeka?? i gdzie dostane taka szpachle i ile kosztuje pucha??pirul napisał(a):a lakier siada na szpachli lub puchnie jak szpachla wody nabierze
dostaniesz ja w każdym sklepie lakierniczym koszty niewiele większe niż zwykłej jakies 30zł 2kg ja nakładałem coś koło 5mm i gra jeśli masz zamiar nałożyć 2 cm to 2 warstwy przyłóż wóknemThomson napisał(a):no tak, ale ja musze troszke tej spachli nalozyc, na pewno nie 2 cmbo te blotniki no to padaka na maxa... nie popeka?? i gdzie dostane taka szpachle i ile kosztuje pucha??
Thomson napisał(a):no tak, ale ja musze troszke tej spachli nalozyc, na pewno nie 2 cmbo te blotniki no to padaka na maxa... nie popeka?? i gdzie dostane taka szpachle i ile kosztuje pucha??
jak masz duże dziury to musisz pospawać sobie najpierw, kurde chlopaki przeciez wszyscy wiemy ze szpachla jest do wykonczenia jak sie dobrze wszystko powyciaga i nadspawa a nie zeby nia dziury i wglebienia wypelniac wiec jak sie duzo nie da a porzadnie przygotuje podloze to za chu.. nic nie ma prawa popekac jak dobrze wyschnie. szpachle kupisz w sklepie z lakierami, novol w puszcze 150ml kosztuje niecałe 10zł z utwardzaczem
ja co prawda blacharzem nie jestem ale sasiad ma zaklad i jest dobry w te klocki i troche u niego godzin spedzilem przy roznych autach z nudow
tak zrobionego auta foty moge ci podeslac na priv, zobaczysz jak wyszlo, ocenisz samUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości