Ale na pocieszenie powiem ci ,że ZC1 to wspaniałe silniki
dobra koniec OT
Ale na pocieszenie powiem ci ,że ZC1 to wspaniałe silniki
miałem to samo i też nikt nie wiedział dlaczego tak się dzieje , a to prostu nic strasznego trzeba wyregulować zawór od ssania bardzo prosta regulacja , a znajduje się on za przepustnicą od góry widać dwie małe śrubeczki na śrubokręt gwiazdkowy odkręcasz dekielek a pod dekielkiem jest pierćsień z gwintem , wkręcając go lub wykręcając regulujesz obroty i czas otwarcia zaworu ssania moiemu kumplowi w d16a9 pierścień odkręcił się od reszty i silnik cały czas pracował na ssaniu ale poskręcałem mu to do kupy i wyregulowałem , teraz obroty na ssaniu max. to 1800obr/min i spalanie mniejsze o 2-3l/100km a w d16a9 zawór jest pod przepustnicą

dj_bovorta napisał(a):Czyli to jest D16ZC1 ?? kurde a nawet jak airon man mi wysylal zdjecie bagnetu do zc1 bo moj sie zepsul tj ten plastik co blokuje jak daleko ma wejsc bagnet to wyglada inaczej niz moj a patrzylem tam od dolu na oznaczenia i tam pisze PG1 000 czy jakos tak, a ten zawor co jest na kolektorze wyglada zupelnie jak silniczek krokowy, wiec myslalem ze to silniczek jest aha i pod kolektorem tez mam cos takiego co piszecie ze to jest od ssania
[ Dodano: Pią Lut 02, 2007 9:25 am ]
ale z tego co widze to w zlym miejscu patrzylem na ten numer ,gdzie on sie znaduje ?widze ze gdzies gdzie sie laczy silnik z skrzynia
[ Dodano: Pią Lut 02, 2007 9:38 am ]
czyli to co myslalem ze to silniczek krokowy to jst zawor od ssania jezeli ssanie chodzi dobrze to tego nie ruszac a tu jakzdjecie nize i to w czerwonym kolku to jest dysza od wolnych obrotow od regulacji mieszanki tak ?

A oglądałeś specyfikacje 1st gen na rynek JDM ? Specyfikacja JDM /slinik/Numery Slinika: ZCdj_bovorta napisał(a):ale na stronie nie ma zadnych schematow z zc1 ani samochodow w ktorych jest ten silnik

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości