Jeszcze Quaker State nie jest rozlewany w Polsce. Ja osobiscie zalałem ostatnio Liqui Moly 10w60 i póki co jestem bardzo zadowolony. Zobaczymy jak po wiekszej ilośc kilometrów.
kiedys chcialem zalac sobie Quaker State
ale w gorzowie zaczalem sie pytac o ten olej i w wiekszosci miejsc sie dziwnie na mnie patrzyli znalazlem.. ale mieli tylko mineralne
Teraz o Quaker State trudno, ale 10 lat temu zalałem nim poloneza i tak jak to w zwyczaju nowe polonezy brały olej tak na tym oleju nie wziął grama. Bardzo dobry produkt ale niestety niedostępny... a szkoda.
ja serwisuje motory od prawie 7 lat i nigdy mnie motul nie zawiódł a wiekszośc olei tak! cała moja rodzinka tylko na motulu smiga i jest oki mam troszke dośwaidczenia jesli chodzi o olej a nie teoria
róbci co chcecie ...
a co do motul na lato a na zime nie to jakies brednie
lałem juz wszystko i jest najlepszy nie mówie ze valvoline jest zły tez jest zajebisty
moim skromnym zdaniem każdy z markowych olej jest zajebisty ale żeby nie był rozlewany w polsce !
brat wozi oleje do tego typu firm i nie raz słyszłem jak jest...
miałem pare razy np.mobila ,-nie był zły ,castrola orginała i tez rozlewałem do paru aut-moge smiało powiedziec ze jest zajebista różnica miedzy tym u nas w sklepach !!
ja np słysze różnice pracy silnika ,np rex na lotosie mobilu czy castrolu naszym polskim chodził jak grzechotka hydraulika się tukła i wogóle jakoś tak olej przepaliło mi na czarno po chyba 1500km a jakoś pózniej wlałem motul 1500km dalej czysty i co najważniejsze cisza.
Przy autach tak jeszcze spoko nic sie nie dzieje ale np honda xr 600 gdzie tłok ma srednice 10cm jak małe wiaderko jest cięzki a panewka na wale doś mała przewidywane remonty dośc częste i tu mobil-zatarłem tłok , castrol - rozpieprzyło mi wał, motul,-chodził i chodzi dalej ale juz nie u mnie niestety,
w takim crossie -jeden cylinder-duża moc w moim akurat był tuning w austri głowica z dominatora i takie tam różne- 55KM masz przykład jakie obciążenie ma olej (w aucie takiego napewno nie ma)
a teraz ścigi i ich obroty! a co w serwisach leja motul no ok castrol tez ale jest sprowadzany !!! przynajmniej w kazdym serwisie w krakowie!
co do mnie dużo by opisywac jakie jaja przeszedłem z olejami was przekonywac nie będe sami kombinujcie hehe