CRX w Sprawa dla Reportera
Widzieliscie jakiegos CRXa ? Zapytaj - moze to ktos z tego forum

beata22staw
Forumowicz

przez beata22staw » 2007-01-23, 23:42

szok..................
W221 S550

RockyC
Forumowicz

przez RockyC » 2007-01-23, 23:44

przerabana sprawa !! :( szkoda dziecka :( smutny reportaz :/

wypadek był chyba w stalowej woli bo tam inne auta jeździly na blachach RST

Enzo
Forumowicz

przez Enzo » 2007-01-23, 23:45

A ja nie obejrzalem bo zapomnialem. Nagral to ktos??
[center] :diabelek: Uliczny Zapierd*lacz :diabelek: [/center]

MarioSZCrX
Forumowicz

przez MarioSZCrX » 2007-01-23, 23:46

wszyscy mowicie ze winny

a z kad wiecei ze dziewczynka nie wybiegla w ostatnim momencie na pasy?? a kierowca jechal zgodnie z przepisami.

ale trzeba przyyznac smutna sprawa:( nikomu tego nie zycze

Dr_
Forumowicz

przez Dr_ » 2007-01-23, 23:48

będzie pewnie na stronie programu w wersji internetowej. Przejscia dla pieszych specjalnie są oznaczane aby kazdy je widzial, zwalnial przed nimi i byl przygotowany na ewentualne wtargniecie ludzi.

Mozna tu polemizowac, ale potracenie pieszego na pasach zawsze bedzie rownoznaczne z winą kierowcy. Trzeba miec wyobraznie na drodze. Tez kiedys musialem hamowac bo obok na innym pasie jechal rav4 i zalsonil pieszego ale jak zaczal hamowac to kapnalem sie o co chodzi

MarioSZCrX
Forumowicz

przez MarioSZCrX » 2007-01-23, 23:50

Ja nie mowie ze kierowca jest bez winny ale uwazam ze dziewczyna tez moze byc w malym stopniu winna

xi0nc
Forumowicz

przez xi0nc » 2007-01-23, 23:53

No tak ale wyobrazcie sobie sytuacje ktora kiedys mialem. Jade sobie samochodem jakies 60 km/h wjezdzam na pasy a tu nagle zza stojacego na pasach zuka wyskakuje babka w pedzie nawet de.bilka nie pomyslala ze kierowca jadacego samochodu z naprzeciwka jej nie widzi ... no i dzieki temu ze byla jakas szersza droga ledwo ja ominalem ... normalnie mialem ochote wyjsc i jej do dupy nakopac ... i mimo ze byla na pasach to co ?? wyskakuje mi przed maske zalozmy 1,5m przede mna ... nie ma mozliwosci hamowania ominiecia ... zostaje tylko huk i nadzieja ze nie trup ...
Podpis już chyba dawno nieaktualny :D
ed9 -> ee9 -> what next ??? =]
www.beerhondawawa.pl
www.arsperformance.ksu.pl

Dr_
Forumowicz

przez Dr_ » 2007-01-23, 23:58

nie parkuje sie na pasach ani w bezposrednim ich otoczeniu.

Jak sie chodiz na pasach to tez trzeba sie rozejrzec

a Kierowca musi zachowac szczegolna ostroznosc i miec na uwadze to ze piesi przestrzegaja rpzepisow w mniejszym stopniu niz kierowcy... im np wolno chodzic po drodze po pijaku.

Jak ktos sam wskoczy pod kola na pasach to wina pewnie bedzie po obu stronach.Takie sa realia. Pech dla obu stron..Wypadki chodza po ludziach.Poruszanie sie po drodze nawet przpeisowo zawsze niesie ze soba ryzyko

falo
Forumowicz

Samochód: ed9

przez falo » 2007-01-24, 00:04

xi0nc napisał(a):No tak ale wyobrazcie sobie sytuacje ktora kiedys mialem. Jade sobie samochodem jakies 60 km/h wjezdzam na pasy a tu nagle zza stojacego na pasach zuka wyskakuje babka w pedzie nawet de.bilka nie pomyslala ze kierowca jadacego samochodu z naprzeciwka jej nie widzi ... no i dzieki temu ze byla jakas szersza droga ledwo ja ominalem ... normalnie mialem ochote wyjsc i jej do dupy nakopac ... i mimo ze byla na pasach to co ?? wyskakuje mi przed maske zalozmy 1,5m przede mna ... nie ma mozliwosci hamowania ominiecia ... zostaje tylko huk i nadzieja ze nie trup ...

xiOnc , dokładnie o tym mówię. Ludzie róbią dziwne rzeczy i chyba myślą że samochód zatrzymuje się w miejscu.
To zdarza się nacodzień , i szlag mnie trafia jak coś takiego widzę.
Widzą pasy i wydaje im się ze już sa nietykalni.
I żeby nie było że widze to teraz bo woże pupsko , nie ,zwracałem na to uwagę znacznie wczesniej niz odebrałem prawko. Przepuszczam ludzi jak widze ze stoja na przejsciu, uwazam ze nie jezdze jak debil

ale..

"Nieskończony jest wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do tego pierwszego nie mam pewności" - Albert Einstein

02Bartek02
Forumowicz

przez 02Bartek02 » 2007-01-24, 00:08

czy ma ktos to nagrane ??????

Czy mozna to gdzies zobaczyc bo przegapilem ....

..:VoyteQ:..
Forumowicz

przez ..:VoyteQ:.. » 2007-01-24, 00:11

ja przezyłem taką sytuację... ładnych parę lat temu wychodzimy ze szkoły w piątek, jak zawsze wszystkim się spieszy... Ci na drodze mają zielone swiatło, a chłopaczki ze szkoły przebiegają co chwilę... jeden prosto na maskę auta - na szczęscie bardzo powaznych obrazeń nie było, ale sad orzekł, że wina jest mojego "kumpla" i ja się z tą decyzją zgadzam... nie zawsze kierowca potrąca pieszego, czasami to pieszy wpada w samochod
Używane urządzenia firmy KARCHER po kapitalnych remontach i z gwarancją!!!!

www.kastor-karcher.pl

Dr_
Forumowicz

przez Dr_ » 2007-01-24, 00:13

..:VoyteQ:.. napisał(a):ja przezyłem taką sytuację... ładnych parę lat temu wychodzimy ze szkoły w piątek, jak zawsze wszystkim się spieszy... Ci na drodze mają zielone swiatło, a chłopaczki ze szkoły przebiegają co chwilę... jeden prosto na maskę auta - na szczęscie bardzo powaznych obrazeń nie było, ale sad orzekł, że wina jest mojego "kumpla" i ja się z tą decyzją zgadzam... nie zawsze kierowca potrąca pieszego, czasami to pieszy wpada w samochod

ale tu jest sytuacja kiedy auto jechalo na zielonym a pieszy szedl na czerwonym .Gdyby nie bylo sygnalizacji to orzeczenie mogło być inne....

moze ten odcinek bedzie do obejrzenia tutaj:http://itvp.pl/sprawadlareportera/i.tvp/

RockyC
Forumowicz

przez RockyC » 2007-01-24, 00:13

falo napisał(a):Widzą pasy i wydaje im się ze już sa nietykalni.

No to tez prawda ze czasami 5 metrów przed maska ktos ci wyskoczy :/

Kiedys w bielsku białej na pasach by mnie kalibra rozjechała bo wyscig z golfem 3 sobie robiła i golf zachamował przed pasami na czerwonym a kalibra kilkadziesiat cm odemnie przemkneła :zaskoczony: i od tego czasu nie przepadam za tymi wozami 8)

Dratinni
Forumowicz

przez Dratinni » 2007-01-24, 00:23

święte krowy :diabelek:
Jest jedna rzecz, dla której warto jeździć Honda CRX . http://video.google.com/videoplay?docid ... 410774747#
Witam [you] maniaku H

grom
Forumowicz

przez grom » 2007-01-24, 00:59

prawda jest taka że nie można wyprzedzać ani wymijać na i w okolicy przejścia dla pieszych właśnie po to aby nie było sytuacji w stylu że coś stało obok i nie widziałem pieszego choć w sumie przepis że pasy są miejscem świętych krów (pieszych) niezależnie od sytuacji zielone nie zielone itd też nie jest w pełni uczciwy....... a filmu nie oglądałem na tv poczekam aż w necie będzie to się wtedy ustosunkuje do tego danego faktu może:)
One Dream Team - HTP
HONDA TEAM POZNAŃ
www.htp.info.pl

Poprzednia strona   Następna strona