[ Dodano: Pon Sty 15, 2007 2:26 pm ]
ja dzis wyczyszcze silniczek przepustnice walne reseta kompowi i jutro sie odezwe czy pomoglo albo nawet wieczorkiem bede i napisze
ps trzymajcie kciuki
[ Dodano: Pon Sty 15, 2007 2:32 pm ]
wszedzie pisza ze trzba myc ten silniczek benzyna ekstrakcyjna ja zawsze to robilem rozcienczalnikiem NITRO czym lepiej jest myc ?
[ Dodano: Pon Sty 15, 2007 7:58 pm ]
no i porobilem to wszystko tj.wyczyscilem silniczek krokowy,przepustnice choc byly czyste resecik kompa i jakby trochu sie poprawilo trochu rowniej silnik pracuje ale dalej jak dojezdzam do skrzyzowania to spada na niskie obroty i telepie
doleje jtro trochu plynu bo nie widze go w korku chlodnicy a jezeli juz muwimy o plynu w chlodnicy to pytanie czy jak naleje za duzo plynu do zbiorniczka wyrownawczego to powinien sie on wylewac na ziemie mie sie tak robi,i dzis patrz w kurek do chlodnicy a tam plynu nie widac,dorarzdzie mi co z tym wszystkim

co ja sie okrecilem ta srubka na kolektorze dolotowym odpowiadajacym za wolne obroty czyscilem przepustnice wszystko czyscilem i niby jest ok ale czasem mu bije jak dojde do skrzyzowania wcisne sprzeglo to nurek do 500 obrotow i podnosi sie za chwile (denerwujace) i np jak dlugo chodzi na wolnych obrotach tj jakies 15 min to tez trochu nurkuje jak np wlaczy sie wiatrak,i wlasnie o to mam pytanie czemu spadaja obroty jak wlacza sie wiartak badz swiatla czy tez nadmuch w srodku ?? jeszcze nie czysilem kopulki moze to od tego ?