Problem z wolymi obrotami
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

dj_bovorta
Forumowicz

przez dj_bovorta » 2007-01-15, 15:25

kolego ale w d16a9 nie ma sondy lambdy ;)

[ Dodano: Pon Sty 15, 2007 2:26 pm ]
ja dzis wyczyszcze silniczek przepustnice walne reseta kompowi i jutro sie odezwe czy pomoglo albo nawet wieczorkiem bede i napisze

ps trzymajcie kciuki :rotfl: :ok: :razz:

[ Dodano: Pon Sty 15, 2007 2:32 pm ]
wszedzie pisza ze trzba myc ten silniczek benzyna ekstrakcyjna ja zawsze to robilem rozcienczalnikiem NITRO czym lepiej jest myc ? :rotfl:

[ Dodano: Pon Sty 15, 2007 7:58 pm ]
no i porobilem to wszystko tj.wyczyscilem silniczek krokowy,przepustnice choc byly czyste resecik kompa i jakby trochu sie poprawilo trochu rowniej silnik pracuje ale dalej jak dojezdzam do skrzyzowania to spada na niskie obroty i telepie :wrrr: :wrrr: :wrrr: doleje jtro trochu plynu bo nie widze go w korku chlodnicy a jezeli juz muwimy o plynu w chlodnicy to pytanie czy jak naleje za duzo plynu do zbiorniczka wyrownawczego to powinien sie on wylewac na ziemie mie sie tak robi,i dzis patrz w kurek do chlodnicy a tam plynu nie widac,dorarzdzie mi co z tym wszystkim :( :cry:
Takie małe a cieszy :)

BUBASS
Forumowicz

przez BUBASS » 2007-01-16, 13:04

popieram sonde lambde
przy aparacie jak go otworzysz masz takie (zabki,metalowe punkty )przeczysc tam wszystko
przechodzilem to rownierz i tez mialem dziesiatki opcji,prawda jest taka ze ciezko to znalesc i trzeba krok po kroku obejzec
wyczysc wszystko co mozesz i jak nic to nie pomorze to zaczni wymieniac proponuje zaczac od sondy,moze kable ale nie sadze
powodzenia
(ps.w akcie desperacji wyczyscilem wszystkie widoczne styki,kostki itp)nic nie dalo ale poznalem autko troche

dj_bovorta
Forumowicz

przez dj_bovorta » 2007-01-16, 13:08

D16A9 nie ma sondy lambdy wiec odpada ta sugestia,a w aparacie zaplonowym no dzi popatrze i wyczyszcze te elektrody bo to sie tak chyba nazywa,a ten drugi aparat czy co to jest na drugim walku rozrzadu nie ruszac?amoze stary wiesz cos o tej kontrolce oleju mam tu taki temat i nikt mi nie odp.przeczytaj moze coso tym wiesz?

[ Dodano: Wto Sty 16, 2007 12:09 pm ]
a kale i swiece mam NOWE,swiece NGK bodajze a kable bosh :ok:

BUBASS
Forumowicz

przez BUBASS » 2007-01-17, 13:40

o kurde o plynie to ja tam nie wiem za wiele ale mechanik (sredni) mowil mi ze zbiornczek jwyrownawczy jest tylko po to aby pobierac ewentualnie wode
nie chce straszyc ale odwiedz kogos dobrago lub poszukaj w swoich okolicach kogos kto ma CRX
(sory za lambde ale mam 1st CRx i znam tylko ja i to slabo a pisze co wiem abys mial co robic ;) )
proponuje: sprawdz jeszcze ustawienie zaplonu i przy okazji odwiedz elektryka i ja tam sie wybieram bo przeszedlem z tymi obrotami co Ty i czasem znow mi sie odezwa a wiem ze jesli wszystko jest ok to aparat moze byc walniety w jakis magiczny sposob lub kable.pisz co tylko odkryjesz to moze cos wymyslimy a jesli masz cierpliwosc to taka zabawa przy hani to sama przyjemnosc
powodzenia

dj_bovorta
Forumowicz

przez dj_bovorta » 2007-01-17, 14:38

bede szukal dalej,narazie nie mam nic na mysli w czym mu tam jeszcze pogrzebac (moze czujnik polozenia przepustnicy ? )ale ja tylko cos mi przyjdzie do glowy to bede patrzyl,zauwarzylem ze takie niskie obroty ma przy dojezdzaniu do skrzyzowan jak jest silnik dobrze zagrzany tak wiecej niz cwierc skali

kruku85
Forumowicz

przez kruku85 » 2007-01-17, 16:02

mialem to samo..i okazalo sie ze to tylko zbyt mala ilosc pllynu chlodniczego. Jesli odkrecasz korek od chlodnicy i nie iwdzisz plynu to na 80% to bedzie to. Pamietam ze mnie tez czasem zamulal przy normalnej jezdzie

dj_bovorta
Forumowicz

przez dj_bovorta » 2007-01-17, 17:02

wczoraj zmienialem plyn na nowy i nic,dalej to samo :(

[ Dodano: Pon Lut 05, 2007 9:29 am ]
Odswierzymy trochu ten temat :rotfl: co ja sie osiedzialem przy tych obrotach :wrrr: to nawet szkoda gadac wyczyscilem wszystko przepustnice silniczek krokowy ktory sie okazal ze to nie jest silniczek krokowy bo nie mam d16a9 tylko d16zc1 ustawilem sobie ta sruba od gory obroty na ssaniu na 1800 i wczesniej mi spada zssania co sie rowna zmniejszeniem spalania :rotfl: :D co ja sie okrecilem ta srubka na kolektorze dolotowym odpowiadajacym za wolne obroty czyscilem przepustnice wszystko czyscilem i niby jest ok ale czasem mu bije jak dojde do skrzyzowania wcisne sprzeglo to nurek do 500 obrotow i podnosi sie za chwile (denerwujace) i np jak dlugo chodzi na wolnych obrotach tj jakies 15 min to tez trochu nurkuje jak np wlaczy sie wiatrak,i wlasnie o to mam pytanie czemu spadaja obroty jak wlacza sie wiartak badz swiatla czy tez nadmuch w srodku ?? jeszcze nie czysilem kopulki moze to od tego ?

Poprzednia strona