dziwny dziwiek z okolic sprzęgła w gen 1
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

StRuSs
Forumowicz

dziwny dziwiek z okolic sprzęgła w gen 1

przez StRuSs » 2007-01-09, 20:12

ja w temacie byłem u mechanika zmieniłem sprzegło"komplet" po złozeniu i przejechaniu paru kilometrow raptownie cos zaczelo jakby dziwnie trzec dokladnie to gdy wciskam pedał sprzegła dzwiek ustepuje wrzucam bieg puszczam sprzeglo i znow ten sam dzwiek raz mialem ze bieg niechcial wejsc.... gdy zajechałem do mechanika on stwierdził ze spadła śprężynka z lozyska i nieodbija go przy puszczeniu sprzęgła i lata swobodnie i stad te "tarcie dziwne" czy to prawda.. wsumie to juz jego brozka ;) poniewaz on gwarantowal ze bedzie ok z nowym sprzęgłem ale chcialem usłyszec wasze opinie co to moze byc jutro ide sie dowiwedziec co bylo przyczyna ale twierdzil ze najszybciej to ta spręzynka ;)

jb-crx ME-EDITI
Forumowicz

przez jb-crx ME-EDITI » 2007-01-09, 21:00

wszystko wskazuje na błąd montażu (mysle,że łożyska wyciskowego (oporowego jak kto woli ;) ... ) po zdemontowani i ponownym montaży -bedzie ok i tego Ci zycze :D a poza tym to jak mówiłeś to jego problem -tak to juz jest w tym fachu jak sie czasem nie pomysli :rotfl: chyba ,że mechanik sie połaszczył i założył stare łożysko... i własnie sie rozleciało,ale wątpię :)
specjalne ceny na usługi mechaniczne i duże rabaty na części!!! zapraszam...Pełna oferta produktów MOTUL !!! www.ars-service.pl

StRuSs
Forumowicz

przez StRuSs » 2007-01-09, 21:08

starych rzeczy niemontowal poniewaz ojciec akurat był jak przysłali komplet sprzegła i zaczeli montarz przynim a stare czesci dlaojca chciał dac to staryje wyje**ł ;) hehe no nic jutro zostaje isc i odebrac autko jak zrobili ;)a jak nie to znow na piechote do szkoły ;) he