witam mam pewien problem byłem ostatnio na stacji diagnostycznej nie wybadali nic złego wszystko jest ok!!!! wywazylem koła z przodu a autkiem dalej trzesie!!! i moje pytanko jest takie czy od niewyważonych kołach z tyłu tez moze bic kierownica i trząść samochodem przy jeździe????z góry dzieki za odp i jeszcze jedno pytanie nie dotyczące tematu po kazdym założeniu noweego tematu po cofnieciu sie jest znaczek zablokowany przy moim temacie??? [/scroll]
Witaj.
Jeżeli opona jest uszkodzona (pęknięty kord), to wibracje mogą przeosić się na kierownicę, a przy bardzo niskich prędkościach czułbyś bujanie całego nadwozia.
Wyważ i zobacz czy coś da, przy okazji wulkanizator zobaczy czy nie dzieje się coś złego z oponą.
kolega napisal ze byl na stacji, jezeli to dobra stacja auto napewno bylo na szarpakach a te wykrylyby luzy koncowek, moim zdaniem kola z tylu tak czy siak warto byloby wywazyc, a potem dziubac dalej, ale podejrzewam ze to cos z przodu skoro bije kierownica
Jade wyważyć koła i zobaczymy co z tego bedzie mnie sie wydaje ze tez cos z przodem trzesie kierownica to raz i delikatnie znosi samochód na lewa strone i caly czas musze trzymac kiere w pozycji prostej bo sama troszke skreca takrze niewiem co jest grane!!! bede z tym walczył!!!:)
Jeżeli wyważysz i dalej bedzie biło to można podejrzewać wadę na oponach. Czasem są wady w oponie gdzie na wywazarce tego nie wykryje, a przy wiekszej predkości koło bije jak szalone. Jak problem sie powtórzy pożycz od kogoś dobre koła i sie przejedź- zobaczysz w czym tkwi problem.
PZDR!!!
Z kazdym dniem nieuchronnie zwiększa się liczba tych, którzy mogą pocałować mnie w dupę!!!
Właśnie wywarzyłem i wulkanizator stwierdził wade opon i to pewnie to jest przyczyna mam nadzieje ze to tylko to!!!! jutro zamienie oponki i wszystko bedzie wiadomo!!!