otwierając maskę miąłem problemy i postanowiłem lekko przesunąć zaczep i teraz nie mogę wogule otworzyć, ruszałem maska i nic , ma ktoś jakiś knif jak ją otworzyć?? (Linka jest sprawna )
jak szarpniesz linkę, to ją urwiesz...
jest na to sposób: przygnieć mocniej maskę w miejscu zamknięcia i spróbuj jeszcze raz. Powinno pomóc. Albo niech ktoś Ci w tym pomoże: jedna osoba dociska maske, 2 otwiera od środka.
hee mam ten sam problem bez 2 osob sie nie obejdzie jeden naciska maske druga ciagnie linke a jak nie pomoze to ta 1 jeszcze po ancisnieciu od razu szarpie maske
[you] Czasami na drodze spotyka sie szalenców, pedzą na złamanie karku, wbrew rozsadkowi... naprawde.. czasami az cięzko ich wyprzedzic
tak samo mam hehe widze ze ja nei sam kurde nie ma jak sprawdzic oleju samemu bo potrzeba 2 osob;/
jak to zrobic? bo niby [lubiezne posuwanie dupa w tyl i przod] ale wkurza jak nic
pzdr:)
do ed9 d16z5 zostalo mi:drzwi,tylna klapa,zaciski przod,dolot ori,ori koncowy tlumik i srodkowy bosal
ja juz ogladalem silowniki na allegro maja uciagu 30 kg i sa przeznaczone do otwierania masek lbo klap ale nie wiem czy to cos da bo jak bedzie zle zamek ustaiony to walek jak go najprosciej ustawic??
[you] Czasami na drodze spotyka sie szalenców, pedzą na złamanie karku, wbrew rozsadkowi... naprawde.. czasami az cięzko ich wyprzedzic
problem rozwiązany, 2 osoby ciągły maskę kolo wycieraczek i sie otwarła , teraz wyregulowałem zamek i sie pięknie otwiera.(byle nie same podczas jazdy:) )
A przy tym przodzie to ktoś grzebał wcześniej ,bo w oryginale to linka otwierania zamka maski nie ma się o co zablokować, trzeba tylko wyregulować środkowe wzmocnienie lub sprawdzić czy rygiel maski się nie przesunął,czyba że przodek jest poprzejściach i jak coś nie było dobrze spasowane to teraz wyszło .
miałem ten sam problem. wyciągnąłem cały mechanizm zamka, wyczysciłem na "błysk" wszystko (był strasznie zasyfiony) i od nowa nasmarowałem. teraz śmiga jak nówka. pomóc może jeszcze regulacja sprężyny w masce żeby miała lepsze odbicie
był crx ed9, del sol, AR 156 , coupe ej6 jest prelude bb9:)
jezeli masz zderzak w serii do dasz rade wlozyc reke przez wloty na chlodnicy i po lince do zamka ja to robilem prawa reka jak mialem linke urwana. pozdro