A wiec tak po przejrzeniu wszystkich tematow na forum dotyczacych predkosci moge wywnioskowac tyle ze d16z5 przy obrotach 3tys. na 5 biegu u wszystkich ma predkosc 90 km/h a u mnie na kolach 16' przeklamuje na predkosciomierz i(pokazuje za malo) a i tak pokazuje 100km/h a przy 3.5tys. 120km/h a przez te przeklamywanie pewnie jedzie 110 i 130 to podobno b.duzo przy takich obrotach....PYTANIE:CO JEST ZLE????
Kurde panowie przeciez niezaleznie gdzie by czujnik byl nawet na kole to pokazywal by i tak tyle samo przy takich samych obrotach. Jedynie na duzych kolach drogi ibywa szybciej i sa przeklamania co do predkosci faktycznej. Ale na boga przy zmianie rozmiaru kol w zyciu nie bedzie pokazywal licznik innej predkosci przy takich samych obrotach
Proponuje, pojechać z jakąś nawigacją (np. automapą lub tom-tomem) i zobaczyć jak naprawdę to wygląda. W rzeczywistości każde auto już fabrycznie przekłamuje na prędkościomierzu od 0.5% (vśr<60km/h) do 5% (vśr>120km/h) w górę , w zależności od prędkości. Sprawdzone na 3 różnych markach.
witam wiec mam jeszcze taki maly nius wiec zapomnialem pow ze mam obrotomierz od amerykanca do 8 tys czewone pole od 6800...a predkosciomierz 240 km\h...moze w tym jest problem:(odciencie mam przy ok.7 tys