Szukalem na Schematach i cenach i niemoge znalesc uszczelki skrzyni biegow. NIedawno wymianialem skrzynie i widze ze lekko kapie na zlaczu....czy ktos zna jej cene (oraz na jakim schemacie moge ja znalesc) i czy sa zamienniki.
tam nie ma przeplywu oleju miedzy obudowa a blokiem (masz tam w koncu docisk i spzreglo )
wiec niema zadnej usczelki !
teraz pytanie skad ci kapie olej ...
ja strzelam na np poloski (nie wiem jakim cudem )
albo uszkodzona skrzynia (w srodku lub obudowa zew. ?)
chodzi tu o obudowe zewnetrzna..wedlug mojego mechanika widocznie byla rozkrecane i ktos zle ja skrecil..cieknie od spodu..na zlaczu ..nawet widac gdzie..oki tak orientacyjnie sie dowiadywalem bo w styczniu musze to zrobic a teraz auto ko sobie spi snem zimowym..pozdro
niema tam fabrycznie uszczelki jest tylko bialy silicon stosowany przez Honde, jezeli ci cieknie to masz krzywa obudowe lub jakis odprysk najleiej zplanoac placzszyzne i wszystko wroci do normy
Silniki z Angli B16a2 B18c4 B18c6 K20 H22 692 313 587
zplanoac plaszczyzne??sorrki jak mam to zrozumiec..zastanawiam sie czy juz nie lepiej wziasc stara skrynie..przelozyc nowej synchonizator 3 ki.oki dzieki za info
[ Dodano: Sro Gru 13, 2006 3:37 pm ] wielki NIe chodzi o laczenie skrzyni z blokie....
Hmm ciekawy jestem czy te miejsce da sie wyczyscic i czyms zakleic .. To nie jest wielki przeciek, mikro bym powiedzil...chyba w styczniu jak wpadne do pl zajme sie tym przed wyjazdem do uk