Witam jestem nowym członkiem klubu, posiadam del sola SIR z 92 roku narazie z kierownica po prawej ale wkrotce bedzie przełożony. Myśle o małym tuningu autka, narazie mam dolot i kolektor wydechowy. Teraz chce kupic wałki znalazlem cos na ebayu i chce zebyscie mi doradzili czy oplaca sie je wziasc moze ktos ma doswiadczenie z ta firma. Drugie pytanie dotyczny bezpiecznego krecenia vteca moj ma ogranicznik przy 8200-8300 chcialbym zeby krecil sie do 9000 co trzeba wymienic by bylo to bezpieczne dla silnika wystarcza sprezyny czy sprezyny i talerzyki? pozdro
te wałki to jakiś no name. jak masz zdrowego sira to na nim nie oszczedzaj.
mysle ze tu nie znajdziesz wyczerpujacych odp na ten temat.
polecam www.hondatech.pl i civicklub.pl
po pierwsze walki wklada sie przy zrobionym dolocie i wydechu to raz.
dwa zeby wsadzic ostrzejsze walki musisz razem z nimi wymienic sprezynki i talezyki bo seryjne sprezynki daja sobie rady.
proponuje zebys poszukal walkow Skunk2 Stage 2 lub zagadal z bracmi (uzytkownik "bracia") na temat czesci u nich dostepnych. oni na 100% beda osobami kompetetnymi w tym temacie
dodam jeszcze ze przy wałkach niezbedna bedzie ingerenacja w elektronike sterujaca silnikiem dla pelnego wykorzystania potencjalu ,zniwelowania falujacyh obrotów itp itd.
wałki z górnej półki - toda, jun
Bracia - jak najbardziej kompetentny tuner w tym temacie. Sa chyba nawet przedstawicielem jednej z firm ktore wymienilem na PL.
dzieki za wskazowki jeszcze pytanko co myslicie o apexi vafc czy tym da rade wystroic silnik ( oczywiscie nie samemu) czy to tylko zabawka do sterowania np. zalaczania sie vteca? chcialbym podkrecic jakos silnik na okolo 200 km, mam el dach i to konkretnie dociaza auta wiec moc jest potrzebna
Jako dealer JUNa w Polsce moge zaproponowac waleczki tej firmy. Jak to wczesniej koledzy napisali jest to osprzet z gornej poleczki. Ceny tez posiadamy bardzo dobre gdyz nie oplaca sie juz sciagac z USA. Oczywiscie z JUNa polecamy waleczki Type3 - sa to najbardziej hardcorowe waleczki na ulice i zarazem uzywane w wyscigach torowych , naprawde doskonale sie sprawdzaja gdyz sami na takich jezdzimy(proponuje wejsc na nasza stronke i zobaczyc jakie parametry ma nasz CRX). Polecamy zakup zestawu gdyz taki jest oplacalny. Oczywiscie dla klubowicza znajdzie sie rabacik
dzieki za wskazowki jeszcze pytanko co myslicie o apexi vafc czy tym da rade wystroic silnik
Oczywiscie ze da rade wystroic, sami tak jezdzilismy ale do takiego rozwiazanie jest potrzebna wyzsza odcinka by wykorzystac waleczki a czego nie zrobi apexi. Przy obd1 sa trzy wyjscia:
- CROME,posiadamy licencje, sami na tym jezdzimy, bardzo tani system o szerokoich mozliwosciach
- UBERDATA, darmowy soft, troche tzreba sie z tym nameczyc, nie posiada takich mozliwosci jak CROME
- HONDATA, dosc drogi system posiadajacy takie same opcje jak CROME
Jezeli chcesz znac ceny to zapraszam do sklepu lub po informacje na PW
Pozdrawiam
... GaRaż Race Team ...
Profesjonalne części do tuningu Serwis i naprawa pojazdów
A ja się zapytam tak: czy takie "lepsze wałki" mogę wykorzystać NA RAZIE do N/A a potem jeśli dołożę soft turbo to nie będą z niczym kolidowały? Bo taki mam właśnie plan. Dolot, wałki, wydech juz mam, i jakoś lato/jesień o ile $$$ pozwolą, dołożyć T3.
6 tysiecy za walki w komplecie to troche jak dla mnie przesadzona cena jednak bardziej oplaca sie sprowadzic samemu skunk2 stage 3 w komplecie napewno nie odbiegaja wiele od juna a cena o polowe mniejsza