Jak w temacie męczy mnie już hałas mojego wydechu na dłuższych trasach, wzw. z tym mam pytanie jak nie dużymi kosztami to zmienić? nie mam kata mam strumienice czy jak wyrzuce strumienice i wstawie prostą rurke to będzie ciszej ? czy wręcz przeciwnie ? Czy to wszystko nie ma na to wpływu i należało by wymienić tłumik ? nie będzie to proste ze względu na nietypowy wydech. nie seryjny w linku zdjęcie http://galeria.h3m.pl/main.php?g2_itemId=18721
Jeżeli dasz samą rure zamiast strumienicy to będzie głośno...najlepiej wsadz jakiś tłumik przelotowy środkowy, nie będzie blokował spalin a napewno troche wyciszy.
Np. http://www.allegro.pl/item135339948_tlu ... chael.html
ale czy to naprawde pomoże i zmniejszy hałas? ja mam ala mugenowski tlumik koncowy, reszta układu seria z katem i jest mega głośno zastanawiam sie nad jakims konkretnym rozwiazaniem
HONDA odeszła...czas na niemiecką technologię- AUDI.
Iron man napisał(a):No tak... To jest fajne ale do czasu. Potem już zaczyna męczyć
zgadzam się. Fajnie jest przejechać 20km ale po 200km to już męczy. Najlepszym rozwiązaniem jest zmiana wydechu a żeby ładnie wyglądał to końcówkę fajną i tyle.
a ja sam sobie zrobilem caly uklad wydechowy (tylko kolektor seria) z kwasu o srednicy 50mm. jeden tlumik przelotowy po srodku, a na koncu 2 tlumiki (po jednym na strone), tez przelotowe. Ogolnie jak jezdze spokojnie to samochod jest cichutki, nikomu nie przeszkadza, ale jak dam mu po garach to ryczy jak wsciekly.
A koncowki mam jedyne w swoim rodzaju. mniej wiecej wygladaja tak: <||> <||> (w sumie 4 trojkaty).
Ja jak u siebie nie mialem zadnych tlumikow tylko same rury tez nie dalo sie jezdzic w trasie
Potem znajomek w warsztacie zalozyl mi srodek przelotowy z jedna komora rozprezeniowa od lady, koszt 50zl, jest srednica podobny do serii crxa ale dluzszy, i jak bedziesz kupowal to aluminiowany bo stalowy zajezdzilem w pol roku ale ogolnie wydech sie wyciszyl.
A teraz doroslem, i mam tylko koncowy z mazdy 323f i jest ok,
ale i tak nic nie zastapi odglosu stozka
ew jakby kots chcial to moge odsprzedac na tyl "bimbrownie" po 2 koncowki na strone..
ja chyba wiem jak ajest przyczyna u mnie, z tego co zauważyłem to nie ma tłumika środkowego, a co dziwne katalizator jest, ktoś wyciął środkowy i zostawił kata?
HONDA odeszła...czas na niemiecką technologię- AUDI.