Strasznie wysoko podchodzi wskaźnik temperatury szczególnie gdy stoje dłóżej w korku jaka moze byc przyczyna??? Czy przez plyn chłodniczy ??? moze jest juz stary??
albo jest jego mała ilośc lub nie ma go wogóle. Miałem tak kiedy chłodnica była na wykńczeniu i uciekał z niej płyn. Jak jechałem to było normalnie, jak stawałem to sie grzał jak cholera. Druga opcja to termostat. Kiedy mi sie popsuł z kolei chłodził za bardzo ale nie wiem czy to jedyny obiaw awarii termostatu wiec sprawdź i to.
Japonia- kraj kwitnącej wiśni; Polska- kraj kwitnącej lipy ...
Mysle ze termostat, mogl sie zblokowac i nie otwiera sie tak jak powinien. Jesli obieg jest zamkniety to nie bedzie prawidlowego chlodzenia silnika. Nie wiem jak w innych reksach ale w solce wymiana banalna, 15 minut i po sprawie. Termostat do d16z6 okolo 50-60 zl.
U siebie wymienilem bo z kolei sie nie domykal i ciezko mu bylo zlapac temperaturke. Po wymianie jest ideal.
Ja też mam 1-gena i u mnie termostat 3 razy sprawdzałam, okazało się że układ był zapowietrzony, proponuję najpierw to sprawdzić (najmniejsze koszty) dopiero póżniej termostat, a na końcu czy chłodnica ma dobry przepływ płynu, bo może gdzieś być zapchana. Pozdrawaiam
no niewiem sprawdze to dzieki za rade!!!! ale mi sie wydaje ze troche przewrazliwiony jestem bo gdy strzalka podniesie sie powyzej polowe na mierniku wlacza sie wentylator i wiecej juz nie odchodzi tylko martwilo mnie ze nie jest na polowie tylko powyzej polowy!!!!i niewiedzialem czy tk moze byc??!!!
[ Dodano: Pią Lis 24, 2006 7:38 pm ] Pozdrawiam i zycze milej i bezpiecznej jazdy !!!!!!! do uslyszenia