na 1 żut oka sie rozpozna bo sohc ma pokrywe małom dohc szerokom bo ma 2 wałki vtec ma troche inną pokrywe niż non vtecGalleon napisał(a):Vtec, SOHC, DOHC Jak mogę rozpoznać jaki mam rodzaj silnika? Czym one się różnią?
dawaj fote to Ci wszystko powiemy i nawet nie bedziesz sie musial nic uczyc 
kubar napisał(a):na 1 żut oka sie rozpozna bo sohc ma pokrywe małom dohc szerokom bo ma 2 wałki vtec ma troche inną pokrywe niż non vtec
. Sam możesz popatrzeć jeszcze na takiej niebieskiej płytce - jak rozróżnić masz podane w linku, który podał kolega s1sony, generalnie VTi jest oznaczona jako EG2, a ESi jako EH6.szczegolnie w del Solatom1 napisał(a):jeszcze tylko z5 a9 ;p

ja mam sohc bez vteca a non vtec mówiłem o dohc z 2 genabedo napisał(a):kubar napisał(a):na 1 żut oka sie rozpozna bo sohc ma pokrywe małom dohc szerokom bo ma 2 wałki vtec ma troche inną pokrywe niż non vtec
Tak wywnioskowałem, że SOHC uważasz za nonVTEC (popraw mnie jeśli się mylę), a to jest błąd. Wszystkie wersje Solek (poza amerykańską) posiadały VTECa.
Kolega Rudziński dobrze prawi, wrzuć fotki i Ci powiemy. Sam możesz popatrzeć jeszcze na takiej niebieskiej płytce - jak rozróżnić masz podane w linku, który podał kolega s1sony, generalnie VTi jest oznaczona jako EG2, a ESi jako EH6.

atom1 napisał(a):no a gdzie bylo napisane ze to ma byc sol..ja dumalem ze ogolnie silniki crx'a to trzeba by dodac jeszcze z 1gen ale tam to nie wiem czy jakos inaczej wygladaly jeszze:)

masz racje a kto ma racje stawia wódke i ....rapid napisał(a):atom1 napisał(a):no a gdzie bylo napisane ze to ma byc sol..ja dumalem ze ogolnie silniki crx'a to trzeba by dodac jeszcze z 1gen ale tam to nie wiem czy jakos inaczej wygladaly jeszze:)
Nie chcę się sprzeczać ale Galleon napisał: Jak mogę rozpoznać jaki mam rodzaj silnika?
W podpisie ma napisane, że posiada CRX del Sol, więc chyba wszystko jasne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość