stalowe felgi na zime
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

oasisliam
Forumowicz

stalowe felgi na zime

przez oasisliam » 2006-10-30, 00:17

Witam , posiadam Del sola i chce chyba jednak do niego kupic stalowki na zime.
pytanko - jakie dokladnie musi miec rozmiar felga - sruby itd... zeby podpasowalo - najlepiej zeby to byly fele 14 i o takiej szer i wysokosc by nie zmienialy wskazan licznika - szerokosc jak chodzi o zime w sumie najlepiej jak najwezsza. Pytam ze wzgledow ekonomicznych - chce kupic do niego najtansze opony a te sa zazwyczaj o najmniejszych rozmiarach- ( ale takich co so ok dla sola)?
z gory dzieki za odpowiedz
PS. Jak ktos ma taki komplecik - po atrakcyjnej cenie- nie zwichrowane to dac znac...

kubar
Forumowicz

Re: stalowe felgi na zime

przez kubar » 2006-10-30, 00:41

oasisliam napisał(a):Witam , posiadam Del sola i chce chyba jednak do niego kupic stalowki na zime.
pytanko - jakie dokladnie musi miec rozmiar felga - sruby itd... zeby podpasowalo - najlepiej zeby to byly fele 14 i o takiej szer i wysokosc by nie zmienialy wskazan licznika - szerokosc jak chodzi o zime w sumie najlepiej jak najwezsza. Pytam ze wzgledow ekonomicznych - chce kupic do niego najtansze opony a te sa zazwyczaj o najmniejszych rozmiarach- ( ale takich co so ok dla sola)?
z gory dzieki za odpowiedz
PS. Jak ktos ma taki komplecik - po atrakcyjnej cenie- nie zwichrowane to dac znac...

nie śrób tylko nakrętek zdajsie nie?

ja mam w swojej 60 -185 -14

pozdr
zawsze szybki i czasem wściekły

Fidel
Forumowicz

przez Fidel » 2006-10-30, 10:17

a co do nakretek :] bo tez mam stalowki na zime

moge do nich zastosowc te nakretki od alufelg czy musza byc jakies specjalne do stalowych

we fiescie starszych sa dwa rozne komplety (do alusow z jakas zintegrowana podkladka i do stalowek zwykle nakretki) a ja u siebie mam alusy na takich jakichs zwyklych

kubar
Forumowicz

przez kubar » 2006-10-30, 10:22

Fidel napisał(a):a co do nakretek :] bo tez mam stalowki na zime

moge do nich zastosowc te nakretki od alufelg czy musza byc jakies specjalne do stalowych

we fiescie starszych sa dwa rozne komplety (do alusow z jakas zintegrowana podkladka i do stalowek zwykle nakretki) a ja u siebie mam alusy na takich jakichs zwyklych
jęsli alusy masz orginalne hondy to na 99% nakrętki podejda do stalówek jeśli masz inne to na 99% musisz zmienić nakrętki
zawsze szybki i czasem wściekły

marcin_crx
Forumowicz

Samochód: CRX Ballade ZC1

przez marcin_crx » 2006-10-30, 13:15

rozstaw 4X100, rozmiar 185/60/14
Honda - zawsze czysto, zawsze sucho, zawsze pewnie :D

live to ride - ride to live

www.nrg.gorzow.prv.pl