A wiec chodzi oto ze pedal hamulca wchodzi pos sam koniec:/ klocki i tarcze widac w dobrym stanie odpowietrzone i dalej to samo:/ wciskajac mocno hamulec przy odpalonym silniku to obroty ida do doly ale po nastepnym wcisnieciu pedal hamulca juz nie idzie do konca co moze byc tego przyczyną????
odpowietrzyc jeszcze z 2 razy jesli to niepomoze wymienic uszczelki w pompie u mnie ta 2 opcja pomogla(i sprawdzaj podczas odpowietrzania zeby niezabraklo ci plynu w zbiorniczku bo jak zassa powietrze to znowu dupa bedzie)
repereturki do hamulcow i do pompy dostajesz zestaw gumek i polecam kupic odrazu specjalny smar zeby wsyztsko ladnie zamontowac.Koszt nieduzy bo w sumie z niecale 40zl za wszyskie kola i pompe + 7zl chyba smar
[ Dodano: Sob Wrz 30, 2006 4:23 pm ] w sklepie najlepiej z czesciami do aut japonskich jak niemaja to ci sprowadza
hmm to ja się podłączę z swoim problemem...
Więc tak: przykładowo stoję na światłach silnik rozgrzany obroty 800. Zaczynam pulsacyjnie wduszać hamulec i puszczać, obroty rosną do 1500 puszczam na stałe hamulec obroty spadają na 550 przydławia się lekko i wraca na 800.
Jakieś pomysły??
www.fartrewal.pl ---> wakacje i weekendy nad morzem:)
Był rexosol, była pralka V gen BB9 , było S4 Bi-turbo jest volvo C70 T5
to znak że działa czujnik podciśnienia w kolektoże sącym , i podnosi troche obroty żeby zwiększyć skuteczność serwa bo jak mi wiadomo to serwo działa na podciśnienie z kolektora sącego .Jak szybko i kilkukrotnie wciskasz to komp kilkukrotnie będzie zwiększał obroty żeby wyrównać podciśnienie w kol.sącym ,a jak przestaniesz to potrzeba chwilke żeby sobie przeliczył i z powrotem utrzymuje parametry biegu jaloweg. U mnie jest tak samo
Auto Alarmy,centralne zamki, immobilisery - MONTAŻ serwis tel .667559655
Skoro silnik ma większy opór ("zapotrzebowanie" na podciśnienie do wspomagania), to komputerek sam dodaje gazu, podobnie jest jak włączysz np klimę (bardzo wyraźne w małych silnikach - np Micra 1.0 - obroty na pewno podskakują powyżej 1000rpm), czy nawet wspomniane odbiorniki elektryczne (polecam podgrzewanie tylnej szyby - to zżera b. dużo prądu).
A co do tematu - mogę tylko teoretyzować, ale stawiam na zapowietrzenie układu hamulcowego.
A może masz wogóle gdzieś wyciek płynu hamulcowego? Wciśnij mocno (ale nie do deski jak mowisz) i sprawdź, czy sie nie zapada pedał...
kurde mialem to dwa razy i przyznam ze bardzo mnie to martwi...
dojezdzalem sobie na luzie juz lekko wcisniety hamulec wciskam mocniej i fru pedal w ziemie.
dwa razy tak sie zorbilo i mimo iz hamuje wtedy to objaw fatalny.
GDZIE JEST MISTRZ MERFI?!!?
"Był CRX - jest Subaru, lecz jednak sentyment w sercu zostaje..." - Ptasior
płyn jest na max. ubywało mi bo prawy zacisk mi leciał ale tłoczek sobie zrobilem i juz super.
gumki pompy tez wymienilem
i niby wszytsko OK tylko 2 razy wpadł mi pedal jak pisałem... hamuje wtedy ale w pierwszej chwili stres niemiły a co dziwne następne machniecie pedalem i juz jest OK.
"Był CRX - jest Subaru, lecz jednak sentyment w sercu zostaje..." - Ptasior