Nie wiem co sie stało,wczoraj wstawiłem auto do garazu,a dzisiaj wyjechałem chodziło chwile normalnie a za chwile zaczeły spadac obroty.Jak chce dodac gazu to sie dusi.Co to moze byc moze ktos miał cos takiego??
Chciałem dzisiaj jechac na spotkanie ceerek a tu chyba nici
zalej do pelna paliwo moze filtr, moze jechales na rezerwie i Ci wzielo troszke syfow ze zbiornika ale warto filtr wymienic zeby po raz drugi cos takiego sie nie stalo
A jeżeli problem będzie się powtarzał po wymianie filtrów i całej zabawie to obstawiam na wodę w zbiorniku Kochana zima:( gdzieś w książce wyczytałem że zimą lepiej nie spadać ze stanem zbiornika po niżej połowy...) nom jest na to mały domowy sposobik a mianowicie na pełen zbiornik paliwa zapodać mu pół literka denaturatu:))) naprawdę działa na wodę. sam się tak ratowałem już nie raz...))
Nie jestem do konca pewien tego co tu czytam o pustym baku, ja jezdze (niestety) ostatnio non-stop na oparach (i to do oporu juz pare razy stanalem) mroz jest jak cholera i jakos nic wielkiego sie nie dzieje.. Wczesniej mialem problem z gasnieciem autka zaraz po odpaleniu i wlasnie duszeniem sie przy wciskaniu gazu ale minelo, moze chwilowo (kwestia temperatury) ale osobisacie stawialbym na przekaznik albo cos z elektryka :roll: :idea:
"Some people tell me that I need help, Some people can fuck off and go to hell.."
to było brak paliwa,dopiero jak nalałem piatke paliwa to zatrybił,takze to napewno nie jest przekaznik,jak przekrecasz kluczyk to musi być słychac pompe i przekaznik jak tyka.Miałem to w poprzedniej ceerce i od czasu do czasu musiałem walnąć od spodu zeby było słychac jak przekaznik tyknie.
przekaznik glowny raczej szwankuje jak jest goraco na dworze i nie mozna odpalic auta przez to a jak gasnie to mozliwe ze: paliwo, filtry, pompa paliwa, katalizator, elektryka tez mozliwe - warto sprawdzic
Mariusz19b, wlasnie o tym mowie.. Jak byly upaly to mialem niezle jazdy zalozmy na stacjach benzynowych i krotszych postojach.. Co do pompy paliwa i tykania to z tym nigdy nie mialem zadnego problemu, kiedys tylko mi wyskoczyl blad kompa (zapalila sie zolta lampka i komp wywalil blad) ale chodzilo jedynie o wymiane zackanego filtra powietrza
ps. U mnie jak sie konczy paliwo na postoju to najpierw zaczyna sie bujac a pozniej momentalnie gasnie, przy nacisnieciu gazu zamiast ciagnac wskazowka spada dokladnie jak to bylo opisane :wink: