Jak w temacie. Wczedłem dzisiaj do kanału pooglądać pożądnie autko z dołu. Przy kupnie obejżałem je powierzchownie od dołu i byłem pewny że środek mam przelotowy, bez żadnego tłumika ani strumienicy... dziś oglądam, a tu zaskoczenie, jakaś pucha ok 40-50 cm długości i może 15 średnicy. Żadnych oznaczeń, tylko napis SANKEI 4040. Może wie ktoś co to?! Drugie pytanko, czy przy seryjnym tłumiku końcowym, jak wywale ten środek i wsadze strumienice, zmieni się dźwięk wydechu?! Proszę o jakieś sugestie. Pozdrawiam i z góry serdeczne dzięki
a po co masz ruszac to co jest?
szkoda kasy i czasu
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata ---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com
czy ruszę to co jest, to zależy co to jest i co by było gdybym wywalił to i wstawił rurkę, albo strumienicę ( tu chodzi o dźwięk wydechu) więc jak ktoś wie, to niech mi odpowie na pytania z pierwszego postu...
Strumienica to kit, nic nie daje. Tylko jak zrobia ci strumienice do dobrze przeliczonego wydechu to moze nic nie zepsuja. Lepiej juz kawał rury wspawac. Na pewno bedzie głosniej. Ja mam rure do samego konca i Ultera w duecie bez zadnych strumienic, srodkowych, zwerzek itp. Tródno znalesc głosniejsze auto w miescie. Aczkowliek brzmi raczej jak motocykl, wysoka barwa bez basu.