witam.
tak jak w temacie. Zastanawiam sie nad zmodyfikowaniem ukladu dolotoweg. jakie sa wasze doswiadczenia? co lepiej zalozyc stozek z rura dolotowa, czy moze wkladke sportowa K&N ?? Ktore rozwiazanie daje wiekszy przyrost mocy?
Szukałem info w starych postach ale straszny kocioł tam jest.
Czy stożek w miejscu puszki coś daje? to chyba niewypał a wielu ludzi tak ma z tego co widzę na zdjęciach. Nie interesują mnie wrażenia dźwiękowe. Poza stożkami to jakie filtry polecacie ?
APOL napisał(a):ryj opcja szukaj- tona spamu na stronie
chodzi o to ze tam jest zajebisty kociol nic konkretnego nie znalazlem. Wydaje mi sie ze wkladka k&n bedzie najlepszym rozwiazaniem, tak jak ma to zrobione koras w swoim rexie( rura z puchy - w miejsce na halogen) Koras mowil ze u niego wkladka lepiej sie sprawdza.
ja mam stozek z power rura dedykowana odgrodzony od ciepla z doprowadzonym powietrzem z spod zderzaka, crx znacznie lepiej sie zbiera na wyzszych predkosciach i wyciaga lepszy v max (do 4tys obr bardziej elastyczny powzyej jeszcze lepiej sie wkreca) ile dalo nie wiem ale roznica jest od seri, podstawa to duzo zimnego powietrza bez tego tylko dzwiek rasowy
Ja zamierzam raczej zastosować wkładkę K&N a nie stożek, bo łatwiej tak zapewnić odgrodzenie od ciepłego powietrza - moja ceerka chodzi zauważalnie lepiej gdy jest chłodno.
Chcę również zrobić wlot przez zderzak - wnęka na halogen jest dokładnie naprzeciwko rezonatora, więc myślałem że wystarczy wyciąć dziurę w jednym i drugim, chyba że jest konkretny powód żeby tak nie robić. Mam tylko problem z tym, jak zabezpieczyć się przed zassaniem wody w przypadku wjechania w kałużę lub choćby w trakcie ulewy, i przed ssaniem zbyt zimnego powietrza w trakcie mrozów. Ktoś ma jakieś sensowne pomysły?
Ja zrobiłem CAI (trochę wąski, bo na seryjnej grubości [60mm]). Rura z kwasówki plus stożek KingDragon. Efekty z hamowni - przybyły 2 konie, 6 niutonometrów i maksymalny moment mam 1000 RPM wcześniej.
Chłopaki, jak mamy gdybać, to nie ma o czym gadać. Chłopak pyta o efekty faktyczne to podawajmy fakty, a nie założenia, że "mnie się zdaje, że jedzie szybciej".
The storm seemed to lose its frenzy. The ragged clouds gave way to the stars above... a bit closer to heaven.
ja mam wywalony caly dol rezonator itp, rura flex wcisnieta od spodu tak jak byl wciskany rezonator i prosto w zderzak, w sumie od pol roku nie zauwazylem zeby lykal wode bo juz kilka razy sprawdzalem po malych ulewadz czy jest OKI
efekty mojej byly na zlocie w Gorzowie tyle ze plus kolektor i male conieco wyrobione frezem na glowicy, niestety wykresem sie nie pochwale bo to co dostalem od pana Ziutka z hamowni bylo smieszne, zreszta Ci co byli wiedza o co chodzi
zukol bedzie mial za niedlugo kolektor wydechowy i przymierza sie do poprawy wydechu.
najlepsza hamownia jest drugi kolega z crxem i wyscigi.
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata ---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com
jak narazie scigajac sie z seriami moj rex okazywal sie szybszy (chyba ze to zalezy od lacznika miedzy kierownica a fotelem ), kolega ma wstawiony stozek i przy 170 km/h objechalem go jak mlodego.
Kupie wkladke i zrobie CAI. Do tego przyjdzie 4-2-1 i bedzie