Witam, mam problem z szyberdachem. Ponieważ wygląda na to,ze wszystko jest ok ale nie zamyka się do końca. Jesli ktos mial podobny problem, prosze o info jak to (najchetniej) naprawic wlasnymi rekoma lub po taniości w warszawce. Pzdr
to zalezy jaki problem, moze byc problem z prowadnicami, ale rownie dobrze moze byc problem z przyciskiem, ktory odpowiada za podniesienie blatu i przesuniecie go w tyl i analogicznie w druga strone. Jesli blat wraca ale nie chce sie klapnac - ja bym zaczal od psikniecia wd40 w przycisk.
U mnie pomoglo jak szyberach sie nie chcial przesuwac w tyl
wonski sie z tym bawil ostanio, wy zrobilismy w ten sposob, sciagasz cala tapicere, odkrecasz silniczek z glownych mocowan, jak silniczek se wisi to zamknij reka szyber, mozesz nawet uzyc troszke sily, jak szyber sie zamknie to zaloz spowrotem silniczek i sprawdz czy dziala, jak dziala to wiesz co dalej robic
jak zdejmiesz blat to popatrz jak poruszają się prowadnice.pod sam koniec powinny się schować w taki dołek(przy otwartym szyberku jest je widać)najprawdopodobniej po prostu się tam jedna z nich nie chowa i dlatego się nie zamyka
POWRÓT DO KORZENI CHCĘ 1 GEN!!! SPRZEDAM CZĘŚCI DO CIVIC V GEN
blok i głowica d16z5
SZYMANY
et 15.527s
było mokro :/
Ja mam o wiele latwiejsze rozwiazanie w podsufitowce masz taka zaslepke kolo lampki sciagnij ja i pod nia zobaczysz srube ktora regulujesz szyber dach podnosisz do gory i na dol...mysle ze to jest problem twojego dachu i nie tylko nie trzeba rozkrecac go na czesci 1
ech... w końcu sama nie wiem, ale jak odkręciliśmy cały szyberdach, prowadnice i po oczyszczeniu nasmarowaliśmy wszystko smarem, to złożeniu go na nowo wszystko zaczelo dzialac tak jak powinno. Całe szczescie...