Witam, mam crke 1gena 1987r. z silnikiem zc1 1,6 16v ,padł mi w niej silnik( obróciła się panewka korbowa na 2gim cylindrze). Udało mi sie kupić drugi taki samochód i przełożyć silnik ale długo się nie nacieszyłem 3000km i to samo co z poprzednim (panewka) Teraz mam dwa silniki i dwie cerki żaden nie sprawny i nie wiem co robić , może wymienić panewki? ,albo drugi blok może ktoś ma kompletny? sorki za błędy
Ostatnio edytowano 2006-09-16, 10:40 przez pitstoop, łącznie edytowano 3 razy
Auto Alarmy,centralne zamki, immobilisery - MONTAŻ serwis tel .667559655
ja mam inne zdanie. gdybym miał swój stary silnik to mógłbym sprzedać Ci moje pozostałe panewki nominały.. ALe ktoś go ******** ******..... Robić sie tego bardzo nie opłaca bo pewno blok uszkodzony, a panewki nadwymiary w Zc1 przeważnie długo nie słuzą, tak to jest mi tez w Zc1 poszły panewki na wale i na korbach, taki los tych silników nie wiem co CI poradzić naprawde, możesz spróbować to robić może sie uda i będzie dlugo chodziło ale w to wątpie..a co do czesci z z5/a9 to wątpie zeby pasowły ale mozesz z 1 silnika wyjac i popatrzec czy to samo..
pomogę w sprawach wykroczeniowych, karnych oraz odszkodowaniach
http://www.honda-crx.info/viewtopic.php?f=17&t=70254 <---- mój ED
No cóż mi takze padł ZC1 w mojej 1 szej generacji swojego czasu...Dałem do szlifu i auto po tym zabiegu chodziło rok bez zarzutu,co było dalej tego nie wiem bo auto zostało sprzedane...
ja tez mam ZC1 w ED9 90rok
D16Z5 padl
chodzi silnik juz 2 rok bez zadnych klopotow
jest super....
zeby to bylo miesiac temu...........
poszedl silnik ZC1 za 700zl goly gdzies do Wroclawia.
mialem 2-gi w zapasie...
Współczuję, ale jeśli kupujemy auto dla silnika, to warto sprawdzić ciśnienie oleju. Poza tym panewka uprzedza o rychłej śmierci stukaniem i warto ją wymienić zawczasu i wtedy może sie obejśc bez poważnego szlifowania. Radziłbym rozebrać oba silniki, wybrać mniej uszkodzony blok i być może zmienić pompę oleju. Dobrze dopasowany drugi wymiar (panewek) powinien zdać egzamin. Nie ma powodu technicznego, żeby się poddał po małym przebiegu
Dziekuje , za rady jak nie znajde do końca miesiąca silnika to robie szlif wału i zobaczymy na ile kilometrów starczy ,a narazie biorę się do rozkręcania . pozdro dla wszystkich
Auto Alarmy,centralne zamki, immobilisery - MONTAŻ serwis tel .667559655
nie polecam "Szopka" jako sprzedawcy :-/
Aha mi jak poszła panewa to nie uprzedziły mnie żadnym stukaniem, silnik ladnie pracował, po prostu przy porządnym przyciśnięciu poddała się,
może poszukaj od kogoś "używanego" dołu ZC1...
pomogę w sprawach wykroczeniowych, karnych oraz odszkodowaniach
http://www.honda-crx.info/viewtopic.php?f=17&t=70254 <---- mój ED
beata22staw, poszedł poszedł, śmiga w 1 genie, wczoraj bylismy na spocie H na Bielanach Wr, dziala bez zarzutu, narazie go oszczedzamy ale widać, ze ma potencjał
HONDA odeszła...czas na niemiecką technologię- AUDI.
mastacrx napisał(a):beata22staw, poszedł poszedł, śmiga w 1 genie, wczoraj bylismy na spocie H na Bielanach Wr, dziala bez zarzutu, narazie go oszczedzamy ale widać, ze ma potencjał
no to spoko
u mnie chodzil i bylem z niego zadowolony
fajnie ze komus moglem pomóc
pozdrawiam
Ja mam Zc1. tez mi sie panewka wybila troche, tzn zaczelo klekotac, wiec od razu do mechaniora, wal do szlifu, blok na szczescie nie ucierpial. Nowe panewki i jak narazie jeszcze docieram. Co wyjdzie - zobaczymy. szlif walu (calego) + panewki + robocizna wynioslo nie 1200 zeta.
cineq ja lyknalem ten silnik od szopka ,jak mnie zrobil w balon to mu chate spale ,wkoncu wiem gdzie mieszka!!!!silnik jeszcze lezy gdzies w garazu bo akurat jestem za granica ale na wiosne sie zobaczy,najwyzej sie znow przejade do ceglowa,a co fajna wycieczka byla!!!
POZDRO DLA SZOPKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
plasko oczkowe 32 w kontakcie z szyba calibry powoduje zamieszanie!