Cześć. Jak patrze na swojego CRXa od tyłu to koła tylne stoją tak / \ .
Podkreślam ze nie mam sportowego zawieszenia.
Moze ktoś wie co musiałbym wymienić bo boje sie ze sie rozjadą wogóle.
Z góry dziekuje za pomoc.
a tak wlasnie apropo tematu co odpowiada za pochylenie kol w przednim zawieszeniu????tylko nie chodzi mi oczywiscie o te katy co sie koncowkami drazkow ustawia:P
Cowards die many times before pass away.Braves only once teaste death!!!
a czy da rade choc troche doprowadzic kola do pionu , np.przez dodanie paru podkladek do gornego wahacza ?Poprawcie mnie jak sie myle.Czy sa jakies sposoby oprocz chamber kitow?
wiec.. z przodu mozna wyregulowac katy..ale trzeba poszerzac dziury w kielichach jak sie przykreca amor.. wyjscie spartanskie ale jest, no a z tylu to oczywiscie podkladki pod cukierka i kola beda sie prostowac.. nie radze jednak robic tego na oko bo moze wyjsc jeszcze gorzej jak ejst.. tylko pojechac i zrobic to na przyrzadzie do tego
jest kilka sposobow,przerobic wachacze albo dziury w kielichach przerobic,chyba ze kogos stac i kupic orginalny regulowany wachacz,a sciera opony juz przy -35mm
Kiedy robiłeś zbieżność? Przy zbieżności powinni powiedzieć co jest do roboty.
scinanie opon przy wiekszej glebie
Nie ma na to sposobu? Zakładając, że mam nieograniczony budżet na zrobienie gleby około -50 (raczej na gwincie) tak żeby nie ścinało opon, co powinienem oprócz sprężyn i amorów wymienić?
Z tego sklepu już do siebie parę rzeczy zamawiałem i przesyłają bez problemu. Oczywiscie na terenie uk, bo do europy nie chcą. Więc jak będzie ktoś chciał coś z tego - moge pomóc. Do siebie na razie nie zamówiłem, bo jeśli nie znajde EE8 to przejde na inną markę. Ale jak znajdę - to będzie pierwsza rzecz jaką zrobię aby wkońcu całą geometrię ustawić jak nalezy...
ARG Performance Mechanika, tuning, serwis. Przygotowanie samochodów do sportu i na ulicę.
witam
u mnie tez koła stoją tak / \ tylko ze mam obniżony zawias ale niewiem o ile bo robił to poprzedni własciciel.Macie jakis prosty sposób zeby to sprawdzic.Moze zmiezyc odległosc od ziemi do góry nadkola?Mógłby ktos to zmiezyc u siebie kto ma serie zawias i koła 195/50/15. Z góry dzięki
Nie mam teraz crx 2 gen wiec nie jestem w stanie nic wymierzyc, jesli ktos da mi dokladny rysunek techniczny elementu z 1 linko ktory podal Endrju jestem w stanie pomyslec nad wprowadzeniem do produkcji rzemieślniczej - z dobrego materialu takich gratow za duuuuzo mniejsze pieniądze...