Witam wszystkich mam jedno moze dwa pytania co moze byc przyczyną błędnego wskazywania obrotomierza wolno sie podnosi i jeszcze wolniej opada nawet jak motor wygasisz silnik d16a9 a na tablicy pomarańczowa lampka sie zapala moze ktoś miał takowy problem kurna bo dobry elektryk terminy ma napięte jak ... dzieki za podpowiedz i pozdrawiam
a mi się wydaję, że tą "dziwną pomarańczową kontrolkę" zwaną potocznie check engine warto sprawdzić, tzn. sciągnij dywanik pod fotelem pasażera i sprawdz ile razy błyknie dioda potem sprawdzaj zgodnie z tabelą błędów
Honda - zawsze czysto, zawsze sucho, zawsze pewnie
dzieki skromnie uwazam ze to raczej nie mozliwe są takie cyrki z obrotoierzem od kabli i swiec ale nie jestem pewien co do aparatu zapłonowego - co tam trzeba by sprawdzić ?
dzieki za podpowiedzi
ja to wczoraj przerabiałem w swoim crx tylko ze mi obrotmomierz skacze podczas jazdy i raczej jestem pewny ze to wina aparatu - palec na 100% ok podobno najlepiej jest założyc dobry aparat i zoaczyc czy wszysto jest ok
no tak ale mi nie skacze to raz a dwa to sie muli wolno wzrasta a jeszcze wolniej opada a i nie mam nikogo znajomego od kogo bym mógł wykrecić i sprawdzic a cały nowy kupić zeby sprawdzić ???
Jak wam skacze obrotomierz to zdejmijcie kopuułke i plastik w niej taki pod palcem. Tam są kabelki na wsuwki.
One lubią sie luzowac i wypadać. Spróbójcie je zdjać i lekko zacisnąć końcówki. Powinno pomóc