Robię remoncik kompleksowy mojego autka i utknąłem w miejscu przedniej belki... Samochodu był uderzony lekko przez coś wystającego na naszych polskich drogach w skutek czego belka dolna przesunęła się w stronę silnika ciągnąc za sobą chłodnicę!!! Chciałbym przywrócić jej poprzedni kształt tylko nie wiem jak powinna ona dokładnie wyglądać... więc; może ma ktoś fotki całego pasa przedniego bez zderzaka? Byłbym bardzo wdzięczny
to, że ma być prosta to wiem A chodziło mi o to jak bardzo ma być wysunięta do przodu!!! bo moja na całej długości zmieniła położenie i teraz nic do siebie nie pasuje... ale postukam popukam i "poprzyklejam" i mam nadzieje coś z tego wyjdzie...
Przód będzie gotowy; no jak tylko uda mi się znaleźć prawą lampę i oba kierunki
Belka z tego co widzmniej wiecej taka sama jak w mojej padlinie, u mnie poszla kilka centymetrow w tyl i jak patrzec na to foto to po lewej stronie jest ugnita i nie trzyma sie niczgo, bede to spawal, wczesniej doloze jakies kontoniki czy cos, nie wiem moze jeszcze posciagam to śróbami. Teraz pytanie czy ta belka ma duze znacznie jesli chodzi o sztywnosc pojazdu?? mowa o tym pasie na dole.
[ Dodano: Nie Wrz 10, 2006 8:11 pm ] Auto to civic 1984 EV2
nie wiem czy wpływa to na sztywność w dużym stopniu ale napewno jest potrzebna solidnie zrobiona!!!
zresztą mam do wymiany cały przód (to znaczy boki przodu; z prawego to jeszcze cos sie uratuje ale lewy... hmmm... go poprostu nie ma!) tylko nie wiem jeszcze jak to zrobie i z czego niedługo zamieszcze foty jak to wygląda to może ktoś mi pomoże...
wspomoglbym Cie zdjeciami ale usunalem je bo potrzebowalem pamieci w komorce, ale jakos w maju swoja hanie 1gen remontowalem i u mnie bylo wszystko cale.
Gorna belke (ta pod plastikowa atrapka) masz na miejscu? w niej masz mocwania na chlodnice a ta dolna belka powinna byc pionowo pod gorna, zeby chlodnica rowno stala.
Po mojemu jest to raczej potrzebne dla sztywnosci samochodu, a na pewno w razie drobnej kolizji uratuje ci silnik
a oto foty... późno ale nie dałem rady wcześniej...
Może ma ktoś pomysł jak to zrobić? A może ktoś mi pomoże?
Sam bym to pospawał ale mam spawarkę tylko elektryczną:(
[ Dodano: Pon Paź 09, 2006 7:59 pm ] wygląda to wszystko... nieciekawie...
i jeszcze jedno:
dlatego szukam spawacza... prawą stronę to jeszcze sam dam rade uratować ale lewą...
Jak już napisałem mam tylko spaware elektryczna i próbowałem to zrobić elektrodą ale albo robie dziury albo mi sie przykleja elektroda:(
jak jieumiesz spawac elek to sie zato niebierz bo albo porobisz dziury albo nasmarkasz i nic to nieda lepiej uzbierac akse i niech ktos to zrobi pozadnie trzymam kciuki zeby bylo wszytsko ok