Przy spokojnym ruszaniu i na niskich obrotach na 2-gim biegu slysze dziwny dzwięk,tak jakby obcieranie,jak wciskam sprzęgło nie słyszę go.Co to może być??Za porady z góry dzięki!!
Jeżeli to samo dzieje się podczas biegu jałowego (przy wciśnieciu sprzegła nic nie słychać, a przy puszczonym cos charcze/obciera) to najprawdopodobniej masz zjechane łożysko oporowe przy sprzęgle albo masz poprostu do wymiany któreś łozysko w skrzynce biegów. Czy dzieje sie to tylko i wyłącznie na drugim biegu? Czy na wszystkich?
PZDR!!!
Z kazdym dniem nieuchronnie zwiększa się liczba tych, którzy mogą pocałować mnie w dupę!!!
przyczyn moze byc tysiac,hehehe.opisz dokladniej.jak jedziesz szybciej dzwiek sie zmienia,przyspiesza,ucicha,brzeczy,piszczy???zobacz przy skrecie czy cos sie robi???wymieniales cos niedanow w zawieszenieu,przeguby itp???wiecej onfo.moze byc cos ze skrzynia,zawiecha,silnikem,itp???
to jest tak,ze jak powoli jade to jest cichutko,potem jak zapodam troche gazu zaczyna tak jakby obcierac,a jak juz wchodze na obroty,to nie slysze juz tego.Ostatnio nic nie zmienialem oprocz klockow,bo furunie sciagnalem z Niemiec dopiero 2 tygi temu.Jeszcze nawet nie mialem czasu zrobic przegladu.Ale tez chyba przeguby sa walniete,bo przy skrecie puka.Moze to przez przeguby cos tam szoruje,nie wiem.
lozysko na walku sprzeglowym sie konczy ( w skrzyni)
zaufaj mi przerabialem juz to kilka razy
jak wyjmiesz skrzynie i bedziesz mial luz na walku sprzeglowym to to jest wlasnie to
pozdro
chlopaki lozysko oporowe raczej odpada, by gdyby cos sie z nim dzialo to pedal by mu przy lekkim nasisnieciu delikatnie drgal (paprawcie mnie jesli sie myle)
lozysko oporowe moze szumiec tylko na wcisnietym pedale i nie az tak zeby bylo slychac w kabinie.
rownie dobrze moga szumiec wszystkie lozyska w skrzyni na walku glownym na posrednim i na mechanizmie roznicowym.
w kazdym razie lozyska skrzyni sa juz wyeksploatowane.
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata ---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com