Siemano... Od jakiegoś czasu poruszam sie ceerką. Mam jednak pewien problem. Po jakimś czasie, ok 4 - 5 km od startu zapala mi się pomarańczowa kontrolka ( jedna z tych szejściu w górnym lewym rogu). Niby po jej zapaleniu wkur**a mnie tylko jej kolor, bo z autkiem nic się nie dzieje, ale zastanawiam się ocb... Dodam, że jest to kontrolka z takim jakby silniczkiem. Według mnie to chyba komp, ponieważ byłęm u gościa z komputerem, ale jak na złość nie chciała wogóle się zapalić (naewt zaczynałem myśleć, że się naprawiłą ). Z góry dzięki za pomoc!!! Pozdro
Tak jak pisałeś jest to kontrolka komputera silnika która pokazuje jakiś błąd, wystarczy wpisać w opcji "szukaj" a znajdziesz wszystko na temat tej kontrolki kompa itp. (Ps. komp jest pod nogami pasażera po przekreceniu stacyjki ilość mignięć diody kompa pokaże ci błąd wykaz błedów jest na forum. Więcej:link
Ostatnio edytowano 2006-09-01, 09:00 przez Pawelkrak, łącznie edytowano 2 razy
No dzięki... Piszecie o ilości mignięć. Sprawa jest tego rodzaju, że jak świecidełko się zapali to gaśnie po wyłączeniu silnika. Kapryśna cholera jakaś...
i wogóle nie miga czerwona dioda, tylko świeci się non-stop?? Zrób reset błędów, wyjmij bezpiecznik z puszki pod maską o nazwie HAZARD na około 20 sekund i wsadz go spowrotem potem zobacz czy dalej jest to samo
Honda - zawsze czysto, zawsze sucho, zawsze pewnie
Nie, bo ta dioda jest pomarańczowa a nie czerwona. I jak jużsię zapali to nie chce zgasnąć. Ale zauważyłęm, że tylko na ciepłym silniku. Tak sobie jeszcze myśle, że może nie spala dobrze i sonda lambda się odzywa. I pytanie... Czy w związku ze świeceniem się tej kontrolki samochód nie przełącza się na tryb awaryjny, lub też nie pali więcej?
Niekoniecznie mi padl czujnik temperatury i CHECK zapalal sie wlasnie po jakis 4-5 km. Gasilem silnik i pozniej sie nie zapalała.
Spojrzenie na kompa i sprawa zalatwiona. Wiadomo co padlo
komputer masz pod dywanem, pod nogami pasażera. Jak ściągniesz dywan to jest taka żółta blacha, a w niej małe okrągłe okienko. I tam miga czerwona dioda. Jak przekręcisz kluczyk to raz mignie, ok 2 sekundy przerwy i wtedy emituje błyski informujące o błędzie/ach. Poczytaj o samodiagnostyce jak pisze Cień696. Sporo się dowiesz bo to zajefajne narzędzie które jest w mało którym aucie, a my posiadache hond możemy się nim cieszyć.
"I'm forever blowing bubbles
Pretty bubbles in the air
They fly so high
They reach the sky
And like my dreams they fade and die
Fortunes always hiding, I've looked every where
I'm forever blowing bubbles, pretty bubbles in the air!"