Witam. Planuję kupić Del Sol. Oglądałem już parę sztuk, ale żadna mnie nie zachwyciła.
Byłem dzisiaj pod Poznaniem oglądać tą oto sztukę: http://moto.allegro.pl/item1159046347_s ... l_sol.html
Wszystko pięknie, ale moją uwagę zwróciło kilka spraw:
- samochód posiada dziwną rurę skierowaną ku górze, która jest między filtrem powietrza a reflektorem, co to jest? Właściciel nie wiedział i tłumaczył się tym, że wcześniej był stożek ale go zmienił na oryg.
- zarówno pod maską jak i w bagażniku (!!) mamy poprzeczne belki łączące amortyzatory (stabilizatory), właściciel 2 lata temu ściągnął auto z niemiec i myśli, że ktoś może się nim lekko ścigał, dlatego je zamontował... Ale, żeby w BAGAŻNIKU przez jego połowę?!
- amory są naprawdę twarde! próbowałem parę del solek, ale tutaj nie udało mi się ręcznie nawet trochę ugiąć zawieszenia nawet skacząc przy nadkolu
- felgi! 17", opony z tyłu to 215/40-R17 a z przodu 205/40-R17, szczerze mówiąc, ale dystans do nadkoli jest niewielki, co prawda ani opona ani nadkola nie są dziabnięte o siebie, nie haczą, kwestia tego czy jazda na takich bydlakach nie szkodzi sobie??

dolot zimnego powietrza, rozpórki, i lepszy twardy zawias a do tego fajne koło to jest to co budzi Twoje zastrzeżenia? Bardziej bym się przejmował tym że ma wiejski zderzak z tyłu i śmieszny wydech

te progi są takie fajne
że zasłaniają od razu tylne progi gdzie najczęściej rdza wita
Co do rozpórek to jest ok bo poprawiają właściwości jezdne, sam mam takie u siebie założone, twarde zawieszenie super dolot zimnego powietrza też dobrze. Te 17' koła trochę duże ale jak komu pasuje lepsze 15'. Co się tyczy tego że się ktoś tym ścigał to żeby było jasne to jest CRX i nie służy do wolnej jazdy