Dr_ napisał(a):Policja ustala wlasciciela i wzywa go do siebie . Jezeli tam wyjasni, ze nie on kierował i wskaże sprawcę, który się przyzna to mandat jest na ta osobę
Cześć:)
Temat jak dla mnie bardzo ciekawy
W firmię mielismy taki przypadek, że Policja przyszła ze zdjęciem zrobionym przez fotoradar przenośny do domu właściciela firmy. Na zdjęciu było widać auto ponizej szyby, a więc kierowcy nie było widać tylko numery rejestracyjne. Policja pokazała zdjęcie, nie zostawiła i kazała znaleźć osobę która jeździła wtedy firmowym autem aby zgłosiła się na komisariat po mandat
takie jajca tu u mnie robią
hehe moim zdaniem to oni ni potrafili dobrze ustawić tego fotoradaru, bo na stanie nie mają tylko porzyczali i zdjęcie zrobiło za nisko bez kierowcy.
Inna sprawa co by było jak by np. listek zasłonił jedną cyfrę w numerze rejestracyjnym ? Numer rejestracyjny był by nie pełny, czy w takim wypadku mogą wystawić mi mandat ?? Pewnie bez problemu zweryfikowali by kto jechał bo u mnie w prawie mieście jeździ tylko jeden taki crx:> tylko czy moga wystawić mandat jeżeli numer rejestracyjny jest nieczytelny ?
) i po drodze pstryklo 2 razy
,heh mandat nie przyszedl ani do mnie ani do poprzedniego wlasciciela,a bylo to 6 miesiecy temu!