)) a ty miras na pewno bo miales stozek na przepustnicy
daje to zapewne tyle samo co zwykla pała rura czy inne cai jak zrobi sie nadmuch a dzwiek jest 10 razy lepszy, a na wuteku jak ryknie to moherom berety spadaja:D
)) a ty miras na pewno bo miales stozek na przepustnicy
atom1 napisał(a):tak piszecie bo pewnie zaden z was nie jezdzil nawet na niej)) a ty miras na pewno bo miales stozek na przepustnicy
![]()
daje to zapewne tyle samo co zwykla pała rura czy inne cai jak zrobi sie nadmuch a dzwiek jest 10 razy lepszy, a na wuteku jak ryknie to moherom berety spadaja:D

atom1 napisał(a):dawidcrx2, jakos nie wydaje mi sie zeby cai pozwolilo ci wygrac az o 2 dlugosci)
przecież to jest ku*wa logiczne, że jak zasysasz powietrze spod maski, które wejściowo ma 50 - 60 stopni celsjusza to będziesz miał gorsze wyniki niż jak zasysasz powietrze, które wejściowo ma temperaturę otoczenia
atom1 napisał(a):daje to zapewne tyle samo co zwykla pała rura czy inne cai jak zrobi sie nadmuch a dzwiek jest 10 razy lepszy, a na wuteku jak ryknie to moherom berety spadaja:D

Góral napisał(a):przecież to jest ku*wa logiczne, że jak zasysasz powietrze spod maski, które wejściowo ma 50 - 60 stopni celsjusza to będziesz miał gorsze wyniki niż jak zasysasz powietrze, które wejściowo ma temperaturę otoczenia
mam u siebie rozwierconego ssaka od Z6 + przepustnice H22 i do tego uszczelke termo ssaka i przepustnicy. efekt był mocno odczuwalny po złożeniu tego zestawu, dźwięk dolotu również się zmienił przy większej przepustnicy na +
nie jestem w stanie napisać ile dokładnie uzyskałem po tym zabiegu, ale po wsadzeniu ostrzejrzego wałka i przelotowym wydechu z 4-2-1 udało mi się uzyskać aż 142hp w skromnym D15B7 ze 102hp fabrycznych.

robraf napisał(a):ile d15b7 ma w serii? 101km jakie mody? 41km w serii bez turbo to jest genialny wynik i na bank nie dala tego sama parowkaopisuj mody to chetnie u siebie w d16 tez tak moc podniose;)
- forum/viewtopic.php?t=63909

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości