dokladniemr073k napisał(a):moze tez byc tak jak qwerty, pisze, to tyle z moich pomyslow
albo masz line luzna i nie otwiera do konca przepustnicy xD
dokladniemr073k napisał(a):moze tez byc tak jak qwerty, pisze, to tyle z moich pomyslow
. A i jeszcze teraz mi sie przypomnialo, wez odczep dolot caly nałuz jakas skarpete i wez sie bujnij zobacz czy cos wiecej polecisz, moze masz filtr albo gdzies rura od dolotu zapchana i nie zasysa dobrze powietrza 
wiemmr073k napisał(a):Linka to raczej malo prawdopodobne bo był by zajefajny luz na pedale,

więcej nie moglem bo musialem zjechać. Może mi to ktoś wytłumaczyć> Mówie od razu że nie miałem obrotomierza na czerwonym polu.
: D
, jezdzenie max 80km/h i zmiana biegow przy 2,5 tysia zamula silnik, a go sie troche pokata to i sie odmuli 

mr073k napisał(a):wielu mysli ze jak zmieniasz bieg przy 2 tysiach to mniej spala, gowno prawda,
dobre
to chyba logiczne xDmr073k napisał(a):jedz pod gorke na 2 tysiach a na 4 rmp, na 4 nie musisz wciskac tyle gazu zeby chciał jechac,
powinienem banowac ale humor z wieczora mi sie poprawia takimi wypowiedziami, mam nadzieje ze ludzie nie beda brali tego na powaznie,
wiem po sobie 
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości