Rex od Marcina z Gorzowa (Marcin_Crx)
Poznan, Zielona Góra, Gorzów, Szczecin - cała zachodnia ściana w sumie :)

przema72
Forumowicz

przez przema72 » 2011-02-10, 09:30

Marcin_Crx to nie pierwszy handlarz autami który przekombinował na tym forum i na pewno nie ostatni

jednak to auto używanie a nie z salonu , jeśli podczas zakupu ci odpowiadał jego stan i go kupiłeś a po 3miechach okazało się ze to strup to miej zal jedynie do siebie ze pojechałeś po niego sam , poniewaz nic już w tej chwili nie zrobisz i nikomu nic nie udowodnisz niestety
i koniecznie napisz komentarz w fedbecku bo na towarzyskim automatycznie sie skasuje

Mariusz90r
Forumowicz

przez Mariusz90r » 2011-02-10, 09:54

tak czy siak kupując auto za dużą kase lub co gorsza za całą kasę jaką się ma trzeba się bardzo dobrze przyjrzeć i broń Boże samemu!!
Marcin na pewno nie powinien wciskać kitów że to taka super igła (chociaż może nie napisał, ale w większości jego ogłoszeń jest ta wzmianka), bo założe się że sam zauważył że auto było walnięte a silnik nie chodzi tak jak powinien.
Ale wina tutaj leży tylko i wyłącznie po stronie użytkownika Mały91, bo tak jak ktoś tu pisał, nawet kupując auto od sąsiada trzeba je dobrze sprawdzić, a Ty olałeś temat i kupiłeś w ciemno samochód od obcego!!
Więc po prostu przyjmij to na klatę że tym razem trochę wtopiłeś i uzbieraj kasę na drugi silnik. A Marcinowi i tak zrobiłeś już antyreklamę więc każdy się zastanowi 2x zanim pojedzie po igłę.
Była Honda CRX ED9
Jest Audi A4 1.8T :)

elcomo
Forumowicz

przez elcomo » 2011-02-10, 10:24

Chyba coś tu jest nie halo...
Frajerskie kupowanie, widziały gały co brały, kupiłeś to się martw...
O co kaman to po jakiego [czlonek meski] jest to forum??
To po co są wychwalane igły od handlarzyny z Gorzowa??
No chyba wszystko to jest po to, że właśnie taki młody człowiek chcący zakupić auto i nie mający za bardzo o tym pojęcia mógł zaufać takiemu typowi i bazować na opinii forum.
A wy wszyscy ( z małymi wyjątkami ) piszecie, on jest temu winien że kupił ogórka?

FRAJEREM to dla mnie jest MARCIN i takim [czlonek meski] trzeba obijać mordę za takie wałki...
Sprawa nie będzie odpuszczona i jak się z Młodym91 nie dogada to będzie ta wajcha go drogo kosztowała.

EDIT: Spuść z tonu troszkę, nie będzie tu żadnego grożenia, tego typu rzeczy na PW/tel/etc.
Ostatnio edytowano 2011-02-10, 19:12 przez elcomo, łącznie edytowano 1 raz
Nie ma to jak zgrabna sylwetka

przema72
Forumowicz

przez przema72 » 2011-02-10, 10:40

ale tu przecież marcina nikt nie broni , w sumie to nawet nigdy z nim do czynienia nie mialem ale obiektywnie na to patrząc to chyba jest wolny kraj , każdy może sprzedać złom za cena jaka sobie zażyczy , a pisanie
elcomo napisał(a):trzeba obijać mordę za takie wałki...
daj spokój co ty masz 16 lat ?

Młodym91 natomiast będzie miał nauczkę i więcej sam już po auto nie pojedzie , jeśli natomiast ma jakieś zapiski np w umowie o bezwypadkowym stanie auta itp to niech sprawę wniesie do sądu i powoła rzeczoznawce , inaczej to i tak mu nic nie zrobicie a najwyżej możecie sobie narobić kłopotów , co to jest pierwszy temat tego typu ? kazdy sie podnieca co to teraz sie nie stanie , jakie tego nie będą konsekwencje a tak naprawdę z punktu widzenia prawa to niewiele możecie zrobić

Biały21
Forumowicz

przez Biały21 » 2011-02-10, 10:50

muniek90 napisał(a):Chyba za wiele CRXów Marcin sprzedał, żeby popsuć mu opinię jednym postem...

Sprzedaje dobre sztuki w normalnych pieniądzach. Moja jeździ do dziś i ma się bardzo dobrze.

To ze 10 jest zadowolonych nie znaczy ze 1 nie wyje...
Jak kazdy sprzedawca chce sprzedac to co ma, i jak trafi mu sie sztrucel, tez bedzie chcial go sprzedac i chyba nie wierzysz w to ze powie ci biez go za pol darmo niech strace... ;)

Niewiem jaka umowe zawarli i co w niej bylo, mozliwe ze jest szansa na odkrecenie, ale watpie.

Tak to jest jak jedzie koles napalony zobaczy dupeczke i mokro w majtkach ;) trzeba troche znac sie, albo wspomoc sie kims kto sie zna, i dobze przeczepac auto, zawsze cos sie znajdzie, chocby po to zeby zbic troche z ceny.

spurek
Moderator

przez spurek » 2011-02-10, 11:01

hehe...obijać mordy nie trzeba (tak odrazu :rotfl2: )....wystarczy dokładnie weryfikować oferty. Sprzedający wie co sprzedaje..... Przecież jest u nas kilku fanatyków co potrafią padlinę wyczuć niczym hiena :D- daleko do Gorzowa nie mają. Wszystko można załatwić w sposób legalny.....pytanie tylko kto na tym wiecęj straci?
Bez problemów można handlarza jadącego na opinii w skuteczny sposób pogrążyć..... ...w legalny sposób. Radzę przemyśleć co sie komu bardziej opłaca.....
Skutek tego będzie taki, że albo nie będzie więcej igieł na sprzedaż, albo cena będzie dużo niższa. Proste....

chamstwo....sorry ale tylko tak to mogę nazwać- trzeba tępić :ok:
I'm so JDM, my blood type is TypeR.

ED9-->ED9-->ED9 + EE8-->CH1 + EH6 + ED9-> CH1 + CG2 + RD2 + NA1

Cień696
Forumowicz

przez Cień696 » 2011-02-10, 12:54

dlamnie to przykre ze miedzy fanatykami crxow miedzy klubowiczami dzieja sie takie zeczy :/
wina lezy po obu stronach z mojej perspektywy bo auto uzywane niewiem co marcin opowiadal mu przy zakupie ale z tych zeczy to golym okiem tez cos widac druga sprawa ze zaoszczedzone pare zloty na mechanika badz jakikolwiek warsztat gdzie by tylko wjechac i sprawdzic auto to chyba nie majatek jesli sie niezna i chce miec sie pewnosc
a z drugiej strony jesli sie widzi ze ktos wogle niekumaty i mu wciska prosto w oczy ze to igla i wszystko jest pieknie cacy to tez nie jest wporzadku :/ szczegolnie ze to dzieje sie miedzy nami forumowiczami tejze marki ktora nas w jakis sposob laczy a tu takie waly oby do przodu....

no nic dobrze jakby wypowiedzial sie tez cos w temacie sam marcin
SPRZEDAM!
Części z CRX / ITR / CTR - Swapy b18 / k20 /
mozemy wstawic takze w rozne budy
potrzebujesz czegos to smialo pytaj ;)
784-933-899

h8r
Forumowicz

przez h8r » 2011-02-10, 13:57

Hmm kupić 20 letni samochód za 6tyś na gębę, bez dokładnego sprawdzenia... hazardzista :), oj może od swojego ojca bym tak kupił... chociaż też nie, dlaczego? Ojciec miał skodę przez ok. 2 lata, jak kupił ktoś mu zasugerował, że jest po dzwonie... sam oglądał ją przez 2 dni w garażu - nic, pojechał na stację diagnostyczną - czujniki lakieru, specjaliści i nic, igiełka. Sprzedał, potem gadał z gościem od którego kupił skode (1 właściciel, znajomy) - skoda była po dzwonie w przód, naciągana trochę z przodu - nikt nie był się w stanie poznać przez 2-3 lata posiadania.
Pierwszy wniosek jest taki, że nie da się absolutnie sprawdzić używanego samochodu, bo znam przypadki samochodów po 20-40tyś, które złamały się na podnośniku... ludzi, którzy kupili samochód w 'renomowanym' komisie bez mechanika.
Nie znam Marcina i nie widziałem, żadnej z jego perełek, ale sam miałem szczęście kupić kupić rexa od handlarza ze śląska i byłem tam z kolegą co sprowadza auta z niemiec i miał się super na wszystkim znać, a gówno pomógł. Wcześniej co prawda obejrzałem kilka innych rexów i ten był najlepszy - w sumie dobrze trafiłem (szczęście i nic po za tym), ale gdybym wiedział to co teraz :) hehe Temat okej, ktoś Ci wepchnął kupę warto przed tym ostrzec innych kupujących... moim zdaniem nic nie wskórasz, potraktuj to jako nauczkę na przyszłość i ciesz się, że nie umoczyłeś więcej... ale chyba kupując 20letnie sportowe auto za 6k byłeś przygotowany na wydatki? A co stało na przeszkodzie, żeby 2 dni po wprowadzeniu auta do garażu przyjechali znajomi, mechanicy, koledzy z forum i oglądali - może by ktoś się zorientował? Trudno też powiedzieć jak to do końca wygląda, bo pamiętamy pewnie historie BzN'a, który kupił ee8 od dobrego kolegi za 15k po dzwonie i w ciągu miesiąca silnik padł, potem zajeździł jeszcze 2-3 inne auta i słuch o nim zaginął. To że samochód był umyty i wyczyszczony w środku to zaleta, no chyba, że ktoś lubi kupować samochód z grzybem w środku, a potem dowiaduje się co jest pod tym... Oglądając każdy samochód zakładam, że ktoś chce mnie ostro wy* i warto tą zasadę stosować. Ten temat wygląda trochę jak Poznań vs reszta świata.
200sx

Papkin
Forumowicz

Samochód: FN2 CW

Nie tylko Poznań

przez Papkin » 2011-02-10, 14:35

Przed napisaniem i zrobieniem czegoś konkretnego,chciałem zapytać, czy to auto było w jakimś ogłoszeniu,czy można sprawdzić (bezstronnie)gdziekolwiek opis autka?

Thomson
Moderator

przez Thomson » 2011-02-10, 14:40

nie wiem które dokładnie auto kupił bo było ich kilka, ale z reguły zawsze są na otomoto... z forum pewnie ogłoszenie już zniknęło... tylko, że jeżeli to było 3 miesiące temu to z otomoto raczej dupa bo oni dosyć szybko usuwają ogłoszenia z bazy...

spurek
Moderator

przez spurek » 2011-02-10, 14:48

jak było to jest w archiwum otomoto :)

[ Dodano: 2011-02-10, 13:55 ]
h8r napisał(a):.... Ten temat wygląda trochę jak Poznań vs reszta świata.

Przecież to nie chodzi o to ze to nie jest igła.......to jest kurcze padaka...... jak ktoś chce takei padaki to mam w garażu mnóstwo części które mi zostały z moich crxów. Ida na złom, bo sam bym takich nie chciał kupić- no ale jak ktoś chce to mogę je odpicować i wystawić na forum...też ma 100% pozytywny feedback...i pewnie znalazł bym nabywcę...Ale tak nie robię, bo to jest NASZE forum.... i nie robie takich numerów wśród swoich. .
Czy wy ludzie nie widzicie o co tutaj chodzi?? Chłopak sie anjarał...no pewnie, był głupi bo zaufał wiarygodnej osobie..... no pewni eże tak.....tylko dopóki sie taki temat nie pojawi, dopóki każdy będzie milczał to kolega z Gorzowa będzie ciagle na opinie jechał i sprzedawał gówna wyklepane z przystanku pod pretekstem igły.....
Ja nie twierdze, że wszytsko Marcin sprzedaje złe itp.....ale wiem na 100% ze to już drugie auto które miało być igłą a nie jest.

Biały21
Forumowicz

przez Biały21 » 2011-02-10, 15:22

Mnie malo obchodzi czy ktos jest z forum czy z zwiazku kombatantow... czlowiek ktory zajmuje sie sprzedarza aut naturalnie robi to po to by zarobic czasem sciagnie igle, czasem zdazy sie strup ktorego podpicuje na ile to mozliwe by wyciagnac z niego jak najwiecej i znajdzie sie wkoncu ktos nieobeznany ktory mu to kupi widzialem rozne auta sprzedawane przez takich handlarzy sam mam pod oknem takiego goscia auta sa myte odkuzane plakowane blacha idzie na zapylke jakas polerka ladne zdjecia w plenerze i do zyda... niewazne ze bylo utopione czy po dzwonie czy ktos wyzianal w nim ducha ;) ze niema poduszek...czy spawane z 3 aut itd...taki interes i trzeba kupowac z glowa.

Thomson
Moderator

przez Thomson » 2011-02-10, 15:22

jak pisałem wcześniej, sam przechodziłem podobny temat... napaliłem się, zaufałem koledze kolegi z forum... dzisiaj z perspektywy czasu wiem jaki byłem głupi... pierwszy błąd, że pojechałem sam po auto... nie wiem jak jest, nie znam nikogo, nikogo nie bronię... dla mnie tylko dziwne wydaje się to 3 miesiące... nie wiem jak było także nie oceniam nikogo, może stał rzeczywiście w garażu, a może został zajechany. Chciałbym poznać zdanie Marcina, jeżeli w ogóle się wypowie w temacie... Jeśli nawet nie raczy nic odpisać to sprawa jasna, Marcin wydymał chłopaka i tego nie zamierzam tolerować w żaden sposób (wiem jak boli kiedy kupisz trupa za kasę którą kulałeś czasem kilka lat).

spurek
Moderator

przez spurek » 2011-02-10, 15:31

Ja nie znając Małego91 jestm skłonny uwierzyć mu że auto stało nie używane.....Dlaczego? Pierwszym i ostatnim razem jak go widziałem sprzedawałem mu skrzynie (hybryda 4,4) i tak gadaliśmy że to ostatnia kasa jego- więc żebym polecił kogoś sprawdzonego kto mu to założy itp. Dałem chłopakowi namiar na Apola- po znajomości dogadałem cenę (chłopak młody, dopiero zaczyna przygodę z crx'ami itp) za montaż skrzyni. Mały powiedział że jak będzie miał kasę to sie zgłosi........no i kurcze sie zgłosił wczoraj na montaż....... :cry: ...resztę już znacie.

Thomson
Moderator

przez Thomson » 2011-02-10, 15:43

długo już jestem na tym forum no i różne rzeczy były także jakieś tam doświadczenie już posiadam więc wolę poczekać na opinie Marcina... no chyba, że tak jak pisałem wcześniej, w ogóle nie wypowie się w temacie także sprawa wtedy będzie klarowna i Marcin poleciał w uja... co za tym idzie dla mnie już będzie przegrany...

popieram akcje tępienia krętaczy, ale trzeba robić to ostrożnie, żeby nie oberwał ktoś uczciwy dlatego na razie trzymam do tego duży dystans...

taka ciekawostka dla ludzi z Poznania :P
u nas na południu jest 11 przykazanie :P - "nie kupuj auta z Poznania" :P
nie wiem jak w innych regionach Polski :)

Poprzednia strona   Następna strona