Pozdrawiam.
tomex napisał(a):Nie dokońca wytłumaczyłem oco mi biega. Chodzi o to czy lepiej jest pobiedować i odłożyć jakieś 2 do 4 tys. i kupić zawieszenie gwintowane, czy samo seryjne zawieszenie będzie wystarczająco dobrze się sprawowało (wymienić tylko spręzyny na orginały)?, i niepotrzebnie nie ładować w to kase.
Pozdrawiam
Na gwincie masz zero komfortu ale zola przeokrótna
Seryjny zawias to zas komfort ale bedzie dosc wysoko 

)i do tego na 17' felgach i jakoś nie narzekam.Wręcz przeciwnie.Wiadomo że trzeba uważać na dziury ale tak czy inaczej zawsze trzeba. Ja eksperymentowałem z wieloma rodzajami zawieszenia, począwszy od niższych spręzyn i standardowych amorów poprzez skrócone REGENEROWANE amortyzatory z tymi samymi sprężynami(niższymi)jak również sprżyny z regulacją wysokości i na prawdę muszę stwierdzić że to wszystko było do
.Ale wszystko zależy od tego ile kasy jest do wydania( dobry gwint to równowartość crxa
), jak NISKO auto i jak ma być używane.Ps.konik nie wziąłemgo tego do siebie bo jak bym nie jeździł na gwincie to bym się nie wypowiadał 
celmix napisał(a):supersport czy weitec ??

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości