Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu . Poza tym autko nie pracuje równo na biegu jałowym - jeśli to ma znaczenie w tym temacie. Z góry dzięki!
Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu . Poza tym autko nie pracuje równo na biegu jałowym - jeśli to ma znaczenie w tym temacie. Z góry dzięki!
, mialem to samo, jednak nie naprawilem tej usterki bo wymienilem caly silnik, sprobuj przeczyscic przepustnice, jak to nie pomoze to wymiana czujnika lub bez wiekszej zabawy wymiana calej przepustnicy, jesli jest jakis blad w mojej sugestii prosze mnie poprawic 
), ASSY MAP, silnikiem krokowym, kolektorem i wszystkim co przypięte do przepustnicy za 200zł. Przemiana to tylko odkręcenie swojej przepustnicy i przykręcenie nowej. Uszczelka przepustnica-kolektor za 20zł, bo jest papierowa i stara pewnie przy odkręcaniu pójdzie w pieruny. Ściągasz wszystkie wężyki, odpinasz czujniki i odkręcasz przepustnicę (4 śruby).
i wszystko pięknie, więc chyba o niczym nie zapomniałem.

merfi vtec napisał(a):wasze rozwiazanie brzmi tak:
przebilem opone wiec wymienie i opone i felge.
a ja wam mowie - zalatac opone i bedzie ok.
merfi vtec napisał(a):ten komu sie nie bedzie chcialo nic robic albo jest lewarem powie:wymien przepustnice na nowa i sie glupio usmiecha.

merfi vtec napisał(a):a tak jeszcze o czujniku konczac to tez mialem uwalona wtyke i skleilem piny, jakbym pojechal do serwisu pewnie kazaliby caly kolektor kupowac z czujnikami.
Co do ASO to zależy od konkretnego ASO, nie generalizujmy. W jednym pytając o moduł zapłonowy kiedyś mało co nie musiałem podawać rozmiaru buta i gość mi rzucił 1500pln, w drugim powiedziałem 'del Sol ESi i rocznik' i nie dość że to wystarczyło to dostałem go za 170zł. Więc wiesz...
kupisz czujnik uzywany ktory ma 10 lat i co? zaraz bedzie to samo wiec ja mowie ze trzeba cos podlubac a nie wydawac kase na taki sam zlom.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości