magia ukladu wydechowego
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

jimmy
Forumowicz

przez jimmy » 2004-07-18, 12:56

Jak powinien byc zrobiony wydech na sport nie zagłośny ale żeby miał fajny basss :) chodzi mi oto - co wyciąć co zostawic a co założyc nowego (strumienice, czy jakies przelotowe tłumiki itd. :? ) i żeby nie stracic na mocy silnika itd.
oczywisie na seryjnym kolektorze, zastanawiam sie nad ostatnim tłumikiem z Ultera :D ale nie wiem co z resztą . Kiedyś ten silnik miał kata ale został wyciety przez poprzedniego włascieciela i teraz jest jest tylko srodkowy tłumik i ostatni ale on już jest pusty
jakie koszty są takiej przeróbki ( Ulter ostatni cos koło 550zł tyle już wiem )
bo pod koniec miesiąca chce sie za to zabrać :D
dzieki

Dave
Forumowicz

przez Dave » 2005-05-06, 15:34

Jesli o mnie chodzi, to lubie taki rasowy ryk, jak slysze jak auto pracuje! W seju zalozylem tlumik koncowy, i juz to wystarczylo, bo tam nie bylo zadnych dodatkowych tlumikow, tylko katalizator! Najlepiej chodzil jak z tlumika wydmuchalo wszystkie bebechy... :mrgreen: Ach ten dzwiek... niesamowity! nie byl to basowy, bo basowki maja specjalna puszke rezonansowa... Nie wiem, bo specjalista nie jestem, ale basowe tlumiki nie sa sportowe!
P.S
Sej chodzil jak toyota supra w szybkich i wscieklych
Czy to cos dalo? Tlumik kosztowal mnie ok 150 z montazem, ale budzik prawie zamknalem. 900 poleciala ponad 160 km/h na seryjmnym silniku...no moze troszke z gorki bylo :D
Zalozylem seryjny tlumik, bo juz sejem nie jezdze, i teraz 140 i dalej niebardzo, jakby chcial a nie mogl...
Elrohir Narmolanya

W I Ś N I A
Forumowicz

przez W I Ś N I A » 2005-05-06, 17:11

Tylko niestety ten ryk z tłumika to nie jest z pracy silnika.
Może ci dziury powypadały w tłumiki, tez wtedy ryczy ale napewno nie jak Supra.

Jeszcze jedno,ja jeżdziłem SC po 180 km/h.
Pozdro
EVOLUTION-części samochodowe

EVO-street team

Poprzednia strona