a wiec tak jak w temacie,bede zmienial motor w moim cifie ale osprzet zostaje z mojego autka i trzeba go tez przelozyc i teraz pytanko czy bede potrzebowal jakies nowe uszczelki np.pod kolektor lub jakies takie bo nie wiem w co sie zaopatrzyc zeby to przebieglo sprawnie i bezproblemowo.
Subaru Impreza WRX , Wersja Limitowana " UK 300" Nr. 244 ,Chargespeed Body + PPP (Prodrive Performace Pack )
kupujesz stary silnik i nie wiadomo w jakim stanie, więc może warto od razu zaworki wyregulować itp itd także komplet uszczelek może się jednak przydać
Honda - zawsze czysto, zawsze sucho, zawsze pewnie
marcin_crx napisał(a):kupujesz stary silnik i nie wiadomo w jakim stanie,
wlasnie stan wiem jaki jest,bo silnik jest jeszcze w samochodzie,rozrzad mam juz kupiony,wiem ze minimalnie olej wycieka gdzies spod rozrzadu wlasnie,czyli rozumiem ze to jest uszczelniacz na wale do wymiany ?????????a tak pozatym to wszytko gra,poza wlasnie wyciekiem spod paska rozrzadu
Subaru Impreza WRX , Wersja Limitowana " UK 300" Nr. 244 ,Chargespeed Body + PPP (Prodrive Performace Pack )
jak cieknie z rozrzadu to sciagnij obudowe i sprawdz czy u gory czy na dole cieknie jak na dole to uszczelniacz walu kup jak gora to uszczelniacze walkow, zobacz tez uszczelniacze na polosiach bedzie latwiej wymienic