majster nie chce sie madrzyc ale wedlug mnie im klocki mniej pyla tym bardziej sa do dupy bo sa wtedy twarde co wplywa na gorszy hamulec i szybsze zuzywanie sie tarcz, z tego co mi wiadomo i z tego co mnie uczyli to dobry klocek to miekki klocek ktory duzo pyli ale lepiej hamuje i nie zdziera tarcz pozdro
no ja od kupna nigdy u siebie z tylu klockow nie zmienialem - przejechalem juz ponad 55 tys km z prozdu ostatni raz zmienialem jakies 40 tys km temu przod zmienilem na jakies japonczyki (nie pamietam nazwy) i sa bardzo fajne, nie pyla za bardzo i dobrze hamuja... i jak widac, dlugo wytrzymuja
Znam typa który je importuje. Kosztują ok 200zl u niego ale musialbym sie dokładnie dowiedzieć.
[ Dodano: Pon Lip 03, 2006 12:36 am ] co ?? nigdy nie zmieniałeś ??? ja juz sie szykuje do zmiany drugicha a fure mam niecale 2 lata. Kupilem teraz EBC Black czyli te najprostrze. Greeny są spoko do jady po miescie ale ponoć troche muszą sie rozgrzać.
Japonia- kraj kwitnącej wiśni; Polska- kraj kwitnącej lipy ...
najbardziej pasowalyby mi BLUE - ze wzgledu na kolor :D:D
ale nie ma wyjscia - zostane prze green i zobaczymy ile sa warte
trzeba je teraz gdzies zamowic
do gladkiej tarczy nie polecam bo sa twarde raz hamuja super a raz kupnie.
najlepiej hamuja na zimnej tarczy i hamuja z opoznieniem bo jak dostana temperature to wtedy lepiej hamuja.
zrobilem 22 tys km na nich klocka zeszlo polowe i tarczy tez polowe
ja sie przymierzam do wymiany przednich przewodow gumowych na takie w oplocie stalowym, z tego co czytalem zaden zestaw nawet najlepszy nie da takiego efektu jak wymiana przewodow na stalowe.
coraz bardziej mnie to przekonuje gdyz czesto hamowalem z duzej predkosci i przy nastepnym nacisnieciu pedalu juz mialem pedal fadding (gumowy) a klocek ok plyn ok i co - po prostu puchna weze i nie daja nacisku plynu na zacisk.
dlatego do gladkiej tarczy polecam ferodo premier a na nacinana ebc green
kwestia pylenia to jest taka ze po przejechaniu tysiaca km na trasie fela jest czarna od klocka dopiero. jesli sie hamuje delikatnie to wiadomo mniej.
nie ma klocka ktory by nie pylil na czarno przeciez w efekcie hamowania wyzwalaja sie takie temperatury ze material musi ulec zwegleniu.
tyle.
na tyl greeny wg mnie to strata kasy. zwykle klocki starcza czy ferodo czy inne ale miekkie.
na przod placilem za klocki 220 zl.
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata ---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com
jak na tyl to polecam remsa, koszt ok 70 tylko nie pamietam ile znizek mialme ale u mnie maja juz ok 40tys i dalej sa, a w komplecie sa nowe sruby do zaciskow
jak chcesz greny to dobre ceny ma civic45 na forum civicclubu