walter do twojego patentu mam watpliwosci
potem nie zdziw sie jak ci wydmucha gdzies uszczelke.
filtr na odme jest to tylko pic na wode fotomontaz.
jak wiadomo z pokrywy zaworow wydostaje sie powietrze z ruchu walu korb i tlokow zmieszane z toksynami z oleju a nawet przy nieszczelnych pierscieniach ze spalinami.
po to jest wpuszczona odma w kolektor dolotowy aby sie to toksyczne powietrze spalalo.
filtr zapobiega jedynie rozbryzgiwaniu a toksyny dalej ida do atmosfery.
2 aspekt filtra to styling.
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata ---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com
Czyli jak prawidłowo powinno być to zrobione??
Jestem na etapie zamawiania rury do stożka i nie wiem czy powinna ona mieć dwa wloty tak jak oryginalna gumowa?? Czy założyć jakiś filterek na odmę??
odma z pokrywy zaworow jest szczegolnie wazna gdy krecisz silnik wysoko, gdyz podcisnienie w dolocie wyciaga dodatkowo nadcisnienie wywolane ruchami walu i tlokow wewnatrz bloku, zapobiegajac wydmuchiwaniu uszczelek i zmniejsza opory wywolane powietrzem wewnatrz silnika.
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata ---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com
racja,,,ta rurka wciaga powietrze.przelatuje przez silnik[odpowietrza go]i wylatuje do kolektora dolotowego,,tak prosciej,gdzies na civicclubie jest zdjecie co i jak,
A to ciekawostka. Wiesz jak działa silnik 4 cylindrowy ??
a uwazasz ze wewnatrz silnika nie ma cisnienia?....chodzi ci pewnie o to ze jak jeden tlok idzie do gory to inny na dol i sie to wszystko znosi....tak mogloby byc w idealnych warunkach(nie jestem do tego przekonany), a w silniku nie ma warunkow idealnych NIGDY
A no to tez jest słuszna koncepcja. Ale co do sedna sprawy, to warto filtrzyk zakładać ? Tanie pieniadze kosztuje, więc jeśli jakoś, nawet w najmniejszy sposób ma pomóc, to chyba mozna no nie ?