Witam, czy jest jakis zamiennik uszczelki pod przednia szybe do Ceerki? Jesli nie to gdzie moge dostac orginal? Moze ktos ma na zbyciu? Pilnie potrzebuje, jeszcze jedno - Czy moge wkleic uszczelke bez wycinania szyby? z gory dzieki za pomoc, pozdrawiam.
Ostatnio edytowano 2006-05-16, 09:44 przez olsen_1982, łącznie edytowano 1 raz
oryginal dostaniesz za kosmiczne pieniadze w ASO, ja dzwonilem do mojego brata ktory pracuje w autoszybach i powiedzial ze zobaczy co da sie zropbic i czy w ogole maja taka uszczelke w katalogu. Powiedzialem ze chcesz oryginal zaden tam dorabiany syf. Cene bede znal za godzine.
Wiesci nie sa za dobre gdyz w Autoszybach w katalogu nie widnieje w ogole taka uszczelka i katalog odsyla do ASO, zadzwonilem do ASO i tam dowiedzialem sie ze uszczelka przednia sklada sie z trzech uszczelek okalajacych z dwoch od dolu jednej od gory i cos tam jeszcze, ceny to uszczelka dolna 385.25 netto , uszczelka okalajaca gorna 40zl netto. Od ceny mozesz odliczyc sobie okolo 15% rabatu na auto powyzej 10 lat. Jezeli pizgla ci uszczelka w okolicach gornych to warto podjechac i zobacyc co moga ci zaproponowac
bo 40 zl to nie majatek
moja uszczelka tez klasyfikuje sie raczej do wymiany .. :|ale za taka cena, moze komus udalo sie wyjac i ocalic uszczelke przy rozbieraniu auta?? to tez bym z checia kupil uzywke)
Kiedy ostatnio wymieniałem przednią szybę zostałem własnie poinformowany ze niekoniecznie uda sie uratowac uszczelę, na moje pytanie co jesli uszczekla zostanie zniszczona - powiedzieli ze niebedzie wielkiego problemu bo coś sie dobierze i sugerowali OPLA (chyba astre I) bo tani- naszczescie uszczelke wyciągneli elegancko i nietrzeba było kombinować.