Moze skrzynia zaczyna umierac, generalnie rzecz biorac ciezko jest cos stwierdzic jak nikt nie moze tego uslyszec, moze zaczniemy wysylac nagrania na forum
"Some people tell me that I need help, Some people can fuck off and go to hell.."
A u mnie cos klepie wylacznie na rozgrzanym silniku, malo tego jest to slyszalne wlasciwie tylko na wolnych obrotach.. Zakladajac ze jest to spalanie stukowe, jak mam sie tego pozbyc..??
"Some people tell me that I need help, Some people can fuck off and go to hell.."
Jest to bardziej słyszalne na rozgrzanym silniku np jak jade na 3 giegu i mam 2tyś obrotów i zaczynam przyśpieszać to coś tak poklekuje... przy wysokich obrotach raczej tego nie słychać i coto?
raczej to zawory
powod:
zrobilo sie cieplej i dostaje silnik mniej zimnego powietrza plus kiepskie paliwko i mowisz, ze przyspieszasz sobie (procz jedynki) od 2 tys obrotow, wtedy silnik ma co ciagnac z tak niskich obrotow (np 4bieg) i sobie zawory klekocza
Moze do tego dojsc jeszcze lekko za malo oleju i smarowanie maja liche, to tez je bedzie slychac.
test:
np na 2 biegu na tych 2 tys obrotow wciskaj pedal gazu bardzo delikatnie i sluchaj jak sa glosne zawory:
nastepnie to samo ale depnij gaz duzo mocniej, jesli bedzie klekot (stukot) glosniejszy to...
naprawa: to czeka cie regulacja (na zimnym silniku) zaworow
Druga (o wiele gorsza) opcja: jesli stukot jest na cieplym silniku zawsze taki sam to masz do wymiany panewki pozdrawiam CeeRiXowo
Może i wyobraźnia z wiedzą w konkury chodzą, ale za to obie przegrywają z bezmyślnością
Heh zalezy tez co stuka czy silnik czy cos bardziej od skrzyni bo tak tez bywa, choc ta to raczej rzezi jak juz i latwo to sprawdzic wciskajac sprzeglo (jak ktos ma juz sfatygowana skrzynke) wtedy dziwne dzwieki sie gubia.. U mnie cos napierdziela od silnika co prawda wylacznie na porzadnie rozgrzanym i wolnych obrotach ale juz zaczynam sie powaznie zastanawiac nad zrobieniem calosci na nowych czesciach i bede mial swiety spokoj