witam wiem ze to nie miejsce na pytanie o ropniaki ale mojemu ojcu notorycznie zamarza ropa. macie na to jakies sprawdzone sposoby???? z gory dzieki za pomoc bo mam juz dosyc wpychania auta wieczorem do garazu. dobrze ze nie mam tego problemu w crx
Czesci uzywane crx ed9 ee8 del sol oraz civic 92-00
601 937 808 10-18
Na stacjach paliw mozna kupic specjane srodki ktore wlewa sie do baku. Nie orientuje sie ile to kosztuje ale widzialem puszke ktora starcza na 120 Litrow.
tak jak Mowi Snyka Sa srodki ktore dolewa sie do Baku aleeeee... Moj Kumpel Ostatnio Kupil taki Nie pamietram nazwy niestety. Kupil i wciepal do samochpodu zapomnial tego dolac na nastepny dzien (Przypominam ze bylo teraz nawet -25/-30 w nocy) chcial dolac ale ten Specyfik sam Zamarzl:-) Wiec Trzba uwazac bo pewnie wiekszaosc jest ciulana. Pozdrawiam
Łukasz masz na stacjach do kupienia takie fajne płyny, które wlewa się do baku w proporcjach ok 1/1000 i to skutkuje.
Z domowych rozwiązań do lać trochę benzyny, która rozcienczy rope i troche denaturatu, który rozpuści wode, ktora ci zamarzła w filtrze lub przewodach i następnie ten denaturat rozpuszcza się w benzynie,
Czysta chemia
Dzisiaj jest ciepło więc powinien odtajeć, good luck
Ja mam w domu 5 diesli do kazdego leje srodek i jest ok ale radzil bym ci tez zakryc czyms filtr paliwa bo podczas jazdy wieje w niego powietrze i tez czasem zamarza. U mnie przed filtrem jest gruby karton i w 1 aucie filtr jest owiniety szmata i niezamarza.
Dobry może być ten patent z osłonięciem filtra paliwa, mam w domu dwa diesle i zawsze były lane środki te kupne na stacjach i problemów nie było, ale ten patent z filtrem może być dobry bo w filtrze zazwyczaj wytrąca się parafina i tam to wszystko zamarza.
Będzie trzeba spróbować
Patent dobry i sprawdzony wiec polecam w 100%. Zalezy tez w jakim miejscu jest umiejscowiony filtr bo jak gdzies schowany blisko zrodla ciepla to nietrzeba oslaniac , tak samo jak jest podgrzewacz paliwa - mam taki 2 autach to tez nietrzeba ale jak niema nic z tych 2 rzeczy to dobrze by bylo go osonic nawet tak profilaktycznie zeby puzniej niebylo niespodzianek.