Mnie mój zawsze powtarzał że przy 900 zaczyna topić tłoki, ale u Ciebie to chyba kute. Ja bym nie ryzykował tak czy siak. U mnie 800 chyba jeszcze nigdy nie przekroczyło.
no i dobra. po pomiarze kompresji stwierdzilismy ze szkod nie ma. zabralem sie za wymiane swiec, kupilem nowe, no i ku mojemu zdziwieniu mialem chyba seryjne zalozone przy strojeniu, przeszukalem net ale jest tyle oznaczen swiec ze zglupialem, mialem dokladnie ngk BKR6E a teraz wsadzilem BCPR7ES i poza tym ze domniemam ze maja nizsza cieplote obecne nie bardzo wiem czym sie roznia jedne od drugich. w kazdym razie silnik pracuje ok, wkreca sie dobrze...
...jedno czego na razie nie rozkminilem przy przegonieniu po biegach pod czerwone na trojce przed 5tys wypada jakby zaplon na ulamek sekundy, dwa razy sprawdzalem i dwa razy tak bylo, innym razem przy innych obrotach a jeszcze innym wcale, chyba wykrece te swiece i obejrze je, przerwy ustawilem na 0,7... w planie mam irydy wsadzic ale na razie zalozylem sprawdzic czy wszystko biega ok no i jak widac nie do konca.
egt przy sprincie 60-180 przed odcieciem trojki zanotowalem jakies 880stopni.
EDIT:
no nic w piatek beda irydy. a poki co wzmocnilem troche hamulec, przy okazji stalowe nakretki kol bez metek ale w pelni spelniajace zadanie
fajny filmik, ale brakuje mi 1 ujecia....
domyslam sie ze krecisz go pro. walnij na tylna klape przyssawke do tego 2 rollbar'y i na nie rurke/kijek narciarski skierowany pod skosem do tylu dlugosci 70-80 cm. bedziesz miec fajnego follow cam'a pokazujacego od tylu cale auto jak sie sklada w zakretach