Przejdźmy do sedna sprawy... zamierzam przeprowadzić trochę modyfikacji na mojej bryczce - konkretnie - silnik B16A1 - chcę kupić lekkie koło zamachowe, wydaje mi się że najlepsze będzie od Fidanzy... ale to są części z ameryki, a tam nie było B16A1, sprzedają koła do B16A2... także mam pytanie czy koło zamachowe w B16A1 i B16A2 jest takie samo? i czy sprzęgło będzie pasować? (oczywiście nie licząc tego że w B16A2 jest hydrauliczne) Wogóle co myślicie o wymianie sprzęgła na np. Exedy Stage2 ? Warto? Co mi to da, biorąc pod uwagę że fabryczne jest jeszcze ok? wymieniał już ktoś? jakie odczucia?
Druga sprawa tyczy się stożka, a właściwie to całego dolotu... rozglądałem się po ebayu, oglądałem narazie tylko AEMa mają tam doloty tylko do wersji z silnikiem D16, a z tego co wiem to te doloty mają mniejszą średnice... tutaj sprawe pozostawiam otwartą, doradzcie mi coś - wszystkie pomysły rozważe i wybiorę najlepszy
Może da radę kupić gdzieś dolot do VTECa w polsce? Możę będzie pasował ten od Integry z 90r z silnikiem B16A? Z tego co widziałem to są podobnego do tych dolotów w CRX, a może od innej hondy będzie pasował po małych przeróbkach? Biorę pod uwagę CAI lub jakieś ramię średniej długośći - krótkie racze odpadają. Czytałem jeszcze o innych kombinacjach z oryginalną puszką, ale nie jestem do tego przekonany! Zależy mi na szybkiej reakcji na gaz!
Liczę na waszą pomoc, z góry THX chłopaki

tania zabawa to nie jest....