a moze masz kompa z z5,bo komp z a9 nie ma takiego bledu.a ten blad nr1 miga caly czas czy tylko przy przekreceniu zaplonu[hehehe]bo roznie to ludzie widza.
Miga cały czas, co do kompa to nie jestem pewien bo auto mam od niedawna. Rozumiem więc że przy silniku D16A9 nie ma sondy??Ale u mnie jest sonda. Czy tylko nie powinno być takiego błędu. Pytam ponieważ auto zaczeło strasznie duzo palić, wymieniłem świece,kable WN
Kompa pewnego od D16A9 bede miał w poniedziałek wtedy sprawdze.
Dziekuje za wszelką pomoc
jesli masz sonde to masz z5,a8.mozesz mies blok z a9 a osprzet z innego co ma sonde,chodz pisano juz na forum ze a9 tez maja sondy ale pewnie jest tak ze przeciepano bloki i sprzedano bez poinformowania kupojacego,wiec jedz do warsztatu co ci sprawdza stan sondy i po klopocie.koszt sondy od 100zl-350zl.jesli masz sonde to komp z a9 ci nie potrzebny bo on nie widzi sondy,podaj nr z kompu to ci powiemy z czego masz kompa i osprzet.
W aucie mam kompa z 91.3.04 podkodem kreskowym 37820-PM7-X04 a niżej 644-314-249 MR
Mogę mieć kompa 88.10.07 37820-PM7-B031 643-200307 95 Jaki jest lepszy i czym sie różnią?
moim zdaniem ktos -poprzedni wlasciciel zmienil motor na A9 z Z5 ale bez osprzetu !!! zobacz na tabliczce znamionowej pod maska ( po stronie kierowcy) jaki miales oryginalnie silnik, a co do samego kompa to masz napewno od Z5 i napewno tez masz zj.bana sonde stad ten blad, w kazdy Z5 pada sonda z wiekiem i kazdy posiadacz Z5 ci to potwierdzi.
pozdro
było: 2xed9, 1xej1, 1xek4, 2xee8, 2xdc2, 4xep3, 1xfn2
jest: fn2 CW nh0 +fn1 type S