Spokojnie mozna kilka lat na nich pojezdzic, faktycznie dra jape na przelocie ale jak bedziesz mial zalozony sillencer to wtedy jest dosc cicho. Na codzien jezdze z sillencerem i jest git, zdejmuje jak jezdze na jakies pojezdzawki i jest wtedy mega glosno ale i dzwiek tez jest super
Miałem, sprzedałem i więcej nigdy nie bede chciał. Gówno jak ich dużo. Zwykły chinol, który potrafi zardzewieć. Drze jape bo jest wyłożony małą ilością tego czego się używa do wygłuszania. Pewnie tam siedzi zwykla wata szklana, która się wytranca i zostaje sama blacha.
Interesuje mnie taki tłumik: http://moto.allegro.pl/tlumik-apexi-n1- ... 61965.html Tylko mam kilka pytań: jak będzie pracował na seryjnym tłumiku środkowym z katalizatorem/bez? (nie mam zamiaru zmieniać całego wydechu na 2 cale, bo tego nie potrzebuję po prostu)
Oraz czy zmieści się w miejsce oryginalnych końcówek tak aby był prosto, a nie pod żadnym kątem. Nie chcę wycinać z drugiej strony dziury.
Na Twoim miejscu odpuściłbym sobie te wynalazki chyba, że jeżdzisz bardzo krókie trasy a policja w okolicy jest tolerancyjna. Miałem ostatni tłumik Bomz jakiś ebay to o ile z katem gdy był nowy było lalunia jednak po wycięciu kata i roku używania jego tłumienie spadło i to nie mało bez wkładki trzęsło lusterkami i to na już na niskich obrotach
Miałem wcześniej WM Sporta w innym samochodzie, ale na przelocie dlatego pytam, jak spisuje się na seryjnej rurze z tłumikiem środkowym +/- katalizator... Bo chyba nie drze aż tak japy jak na 2 calowej rurze bez środkowego i kata?
PS: mój WM miał nity i mimo to nie zardzewiał mi przez rok PS 2: Podbijam pytanie co to montażu - czy się mieści w oryginalnym wycięciu zderzaka bez kombinacji